DOLAR 34,2501 0.26%
EURO 37,8354 0.15%
ALTIN 2.928,240,43
BITCOIN 21015531.20501%
İstanbul
21°

AÇIK

16:12

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Edirne’deki Tarihi Havlucular Hanı ve Mezit Bey Hamamı’nın Restorasyonu Devam Ediyor
5 okunma

Edirne’deki Tarihi Havlucular Hanı ve Mezit Bey Hamamı’nın Restorasyonu Devam Ediyor

ABONE OL
Ekim 4, 2024 10:47
Edirne’deki Tarihi Havlucular Hanı ve Mezit Bey Hamamı’nın Restorasyonu Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin tarihi dokusunu zenginleştiren Havlucular Hanı ve Mezit Bey Hamamı’nda restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Osmanlı döneminin önemli eserlerinden biri olan bu iki yapı, 15. yüzyılda inşa edilmiş ve zamanla yıpranmıştı. Edirne Valisi Yunus Sezer’in talimatıyla Şubat ayında başlatılan restorasyon çalışmaları, tarihi yapıların aslına uygun olarak restore edilmesini amaçlıyor.

Çalışmalar kapsamında han ve hamamın dış duvarlarındaki beton yapılar tamamen sökülerek, yerine orijinal taşlardan örülmüş duvarlar inşa ediliyor. Hamamın kubbeleri de beton yapılarından arındırılmış ve tarihi dokusuna uygun olarak yeniden inşa ediliyor.

Şu anda çatılarda onarım çalışmaları devam ediyor. Dış cephe düzenlemelerinin tamamlanmasıyla birlikte restorasyon çalışmaları sona erecek.

Edirne Valisi Yunus Sezer, restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Sezer, her iki yapının restore edilerek kent turizmine kazandırılacağını vurguladı.

Vali Sezer’e inceleme ziyaretinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci de eşlik etti.

Edirne Yediyol Ağzı Esnafları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necat Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada restorasyon çalışmalarının hızlı bir şekilde ilerlediğini belirtti. Yavuz, han ve hamamın restorasyonunun bölgeye değer kattığını vurguladı ve “Çatılarımız bitti. Valimiz de bu işin yakından takipçisi, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Çalışmalar iyi şekilde devam ediyor, inşallah 2-3 ay içerisinde tamamlanacak. Selimiye’nin yanında tarihi bir hanın olması buranın turizm cazibesini artıracaktır. Yapılan çalışmalardan çok memnunuz.” dedi.

Restorasyonun tamamlanmasıyla birlikte, Havlucular Hanı ve Mezit Bey Hamamı, Edirne’nin tarihi ve kültürel zenginliklerine önemli bir katkı sağlayacak ve ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunacak.

Yerel Haberler Kültür Sanat Kültür Güncel Turizm edirne

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.