DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Edirne’de Kırtasiye ve Okul Ürünlerinde Denetim Yapıldı
16 okunma

Edirne’de Kırtasiye ve Okul Ürünlerinde Denetim Yapıldı

ABONE OL
Ağustos 21, 2024 11:37
Edirne’de Kırtasiye ve Okul Ürünlerinde Denetim Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala kırtasiye ve okul ürünlerinde ürün güvenliği ve fiyat etiketi denetimleri gerçekleştirildi.

Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, okulların açılışına hazırlık aşamasında şehirdeki kırtasiye dükkanlarını denetledi.

Ortakapı Caddesi’nde bulunan bir mağazada yapılan denetimlerde ekipler, çantalar ve kırtasiye malzemeleri dahil olmak üzere okul ürünleri üzerinde sağlık uygunluğu ve fiyat kontrolleri gerçekleştirdi.

Denetimler sırasında Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri, fiyat etiketlerini kasa ve raf fiyatlarına göre karşılaştırdı ve ürün güvenliğini inceledi.

Kırtasiye dükkanı işletmecisi Tamer Dillek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, okulların açılışına yaklaşılmasıyla ekiplerin denetim faaliyetlerini yoğunlaştırdığını belirtti.

Ekiplerin defterlerin yaprak sayısına kadar tüm detayları kontrol ettiğini vurgulayan Dillek, “Satılan her ürünün üzerinde fiyat etiketi bulundurulması zorunludur. Veliler çocuklarına kırtasiye ürünü alırken standartlara uygun ürünlere dikkat etmeli, yerli üretim ve kaliteli malzemeler tercih etmeli ve satın alınan ürünün sahte olup olmadığını araştırmalıdır. Her ürünün arkasında Türk Standartları Enstitüsü amblemi bulunmalıdır ve bu kontrol edilmelidir.” diye konuştu.

İnceleme edirne Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP