DOLAR 34,1238 0.29%
EURO 38,1562 0.22%
ALTIN 2.878,051,74
BITCOIN 2146192-0.61624%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Edirne’de 2. Balkan Ülkeleri Yaz Kampı Açıldı
15 okunma

Edirne’de 2. Balkan Ülkeleri Yaz Kampı Açıldı

ABONE OL
Ağustos 27, 2024 07:48
Edirne’de 2. Balkan Ülkeleri Yaz Kampı Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen 2. Balkan Ülkeleri Yaz Kampı’nın açılışı, Edirne Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, 11 farklı ülkeden yaklaşık 400 öğrencinin kampa katıldığını belirtti. Sezer, gençlerin geleceği inşa etmede önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, “Gençlerimizle barış ve dostluk köprüleri inşa edeceğiz. Bu platform yalnızca gençleri bir araya getirmiyor, aynı zamanda ülkeleri de bir araya getiriyor. Gençlerimizle birlikte ülkeler arasında gönül köprüleri kuracağız.” dedi.

Dünyanın birçok bölgesinde kaos yaşandığını hatırlatan Sezer, gençlerin barışın inşa edilmesinde kilit bir rol üstleneceğini vurguladı.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, konuşmasına Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünü kutlayarak başladı. Balkanların Türkiye’nin gönül coğrafyası olduğunu belirten Aksal, “Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu ile gençlerimizi ağırlıyoruz, daha önce de ağırladık ve bu programlar devam edecek. Platformun yaptığı tüm programlar önemlidir ancak gençlere yapılan bu yatırım en kıymetlisidir.” dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, bu yıl Balkanlar’dan yaklaşık 500 öğrenciye Türkiye Bursları kapsamında Türkiye’de eğitim alma imkanı sağladıklarını açıkladı. 1992’den bu yana Balkanlar’dan 20 bine yakın öğrenciyi Türkiye’ye burslu olarak getirdiklerini belirten Eren, “Bu kapsamda Balkanlar’daki gençlerimize yönelik her türlü faaliyeti yürütüyoruz. Balkan Gençlik Okulu Projemiz, gençlik kamplarımız ve gezi programlarımız var.” dedi.

Eren, YTB’nin 2012’den bu yana 483 projeyi hayata geçirdiğini belirtti. Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu etkinliklerine de katkı sağlamaya devam ettiklerini vurgulayan Eren, “Balkanları, Rumeli coğrafyasını çok seviyoruz. Türkiye olarak hiçbir zaman hiçbir şartta elimizi Balkanlardan çekmeyeceğiz. Çünkü bu coğrafyanın ekonomik, siyasi ve güvenlik dahil olmak üzere her türlü istikrarı Türkiye’nin buradaki gücüne bağlı.” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu’nun Balkan ülkeleri ile olan ilişkilere her anlamda büyük katkılar sunduğunu belirtti. Hatipler, programa katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerin birer kültür elçisi olduğunu dile getirdi.

Kampa katılan öğrencileri temsilen Yunanistan ve Kosova’dan birer öğrenci de konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından katılımcılar öğrencilerle sohbet etti.

Yaz kampında misafir öğrenci ve öğretmenler için Çanakkale, Keşan Gökçetepe ve Edirne gezileri düzenlenecek. Spor etkinlikleri, konser ve kültür sohbetlerinin de yer alacağı kamp kapsamında öğrenciler Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesinde fen bilimleri deneyleri yapma imkanı da bulacak.

Yaz kampı 31 Ağustos’ta sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Edirne Valiliği Edirne Valiliği Yunus Sezer edirne Spor Kültür Eğitim Spor Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP