DOLAR 34,1041 0.22%
EURO 38,1317 0.12%
ALTIN 2.840,700,42
BITCOIN 21574051.81699%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

EB Hastası Elif Sultan Karabayır’ın Kolundaki Tümör Alındı
9 okunma

EB Hastası Elif Sultan Karabayır’ın Kolundaki Tümör Alındı

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 17:03
EB Hastası Elif Sultan Karabayır’ın Kolundaki Tümör Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

22 yaşındaki Elif Sultan Karabayır, “kelebek hastalığı” olarak bilinen epidermolysis bullosa (EB) hastası. Sol kolunda oluşan tümör nedeniyle Eskişehir Şehir Hastanesine başvurdu.

Hastanın durumu Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Abdulkadir Kadir Calavul tarafından değerlendirildi. Yapılan tetkiklerin ardından Karabayır’a ameliyat kararı verildi.

Ameliyat sırasında Karabayır’ın kolundaki tümör temizlendi ve yarası bacağındaki deriyle kapatıldı. Opr. Dr. Calavul, hastanın kolunu kesmeden ameliyatını gerçekleştirebildiğini ve durumunun iyi olduğunu belirtti.

Calavul, hastanın İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici aracılığıyla kendisine ulaştığını ve ameliyatın başarılı geçtiğini açıkladı. Karabayır’ın radyoterapi süreci başlayacak ve ardından taburcu edilecek.

Elif Sultan Karabayır ise kolundaki iyileşmeyen yara nedeniyle daha önce başka bir hastanede muayene olduğunu ifade etti. Tümörün Eskişehir Şehir Hastanesinde kolundan parça alındığında tespit edildiğini söyledi.

Karabayır, diğer hastanelerde kolunun alınabileceği ihtimalinin gündeme geldiğini ancak bunu kabul etmediklerini belirtti. Abdulkadir Kadir Calavul ile iletişime geçerek kolunu temizlettiklerini ve kendisini iyi hissettiğini dile getirdi.

Karabayır, bu süreçte ailesine, İl Sağlık Müdürü Bildirici, Opr. Dr. Calavul, Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Sungur ve hastane çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Kaynak: AA / Sağlık

Şehir Hastanesi Elif Sultan Ameliyat Hastane Operasyon Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP