DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Düzce Gençlik Merkezi Gönüllüleri, Fındık Bahane Sohbet Şahane Projesiyle Yaşlı Çiftçilere Yardım Ediyor
29 okunma

Düzce Gençlik Merkezi Gönüllüleri, Fındık Bahane Sohbet Şahane Projesiyle Yaşlı Çiftçilere Yardım Ediyor

ABONE OL
Ağustos 11, 2024 11:48
Düzce Gençlik Merkezi Gönüllüleri, Fındık Bahane Sohbet Şahane Projesiyle Yaşlı Çiftçilere Yardım Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Gençlik Merkezi, dört yıl önce başlattığı “Fındık Bahane Sohbet Şahane Projesi” ile yaşlı çiftçilere yardım elini uzatıyor. Gönüllü gençler, fındık hasadı sezonunda çiftçilere misafir olarak hem hasat işlerine yardım ediyor hem de yaşlılarla keyifli sohbetler ederek kaynaşıyor.

Proje, fındık hakkında bilgi edinmeyi, yardımlaşmayı ve yaşlılarla iletişimi teşvik etmeyi amaçlıyor. Gençlik liderlerinin önderliğinde, genç gönüllüler fındık toplamada çiftçilere destek olurken, aynı zamanda onlarla sohbet ederek hayat tecrübelerini dinleme fırsatı buluyor.

Şimdiye kadar yaklaşık 100 çiftçiye ulaşan projede, ilk defa fındık toplama deneyimi yaşayan yabancı öğrenciler ve ilkokul öğrencileri de yer alıyor. Gençler, bu projeyle fındığın yetiştirilme sürecinin zorluklarını bizzat deneyimleyerek, yaşlılara yardım etmenin mutluluğunu yaşıyor.

“Geri dönüşler gerçekten çok olumlu” diyen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bahçeşehir Gençlik Merkezi’nde görevli gençlik lideri Ramazan Günoğlu, “Gençlere fındığı tanıtmak istedik. Çiftçilerin bahçelerine gidip onlara yardım ediyoruz. Amaç sadece fındık toplamak değil, aynı zamanda çocuklara fındığın geçmişini, önemini, değerini anlatmak. Yaşlılar da hayat tecrübelerini fındık bahanesiyle gençlere aktarıyor.”

Proje kapsamında haftanın belirli günlerinde bahçelere giden gönüllüler, yaşlı çiftçilerin yüzlerindeki mutluluğu gözlemliyor. Günoğlu, “Asıl amaç, gençleri ve yaşlıları buluşturmak. Fındık sadece bir bahane, önemli olan sohbet etmek, birlikte zaman geçirmek. Bu durumdan hepimiz çok memnunuz.” şeklinde konuşuyor.

23 yaşındaki Sudanlı öğrenci Ahmed Karam, ilk defa fındık topladığını belirterek, “Çok beğendim, ülkemdeki arkadaşlarım da fındığı biliyor.” diyor. Gönüllü Merve Polat, “Fındık toplarken eğleniyoruz, bilgiler ediniyoruz ve yaşlılara yardım etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadesini kullanıyor.

Ayşe Begüm Demirbaş ve Eylül Nisa Yeşil de fındık bahçesinde keyifli zaman geçirdiklerini ve yaşlılara yardımcı olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylüyor. 55 yaşındaki Nuri Hoşbaş ise, “Gençler bize neşe veriyor. Çok memnunuz.” şeklinde duygularını ifade ediyor.

Gençlik Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP