DOLAR 34,2852 0.03%
EURO 37,5149 0.03%
ALTIN 2.927,56-0,01
BITCOIN 22177163.00629%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:55

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Dünyaca ünlü yazarın lüks yatı Fethiye’de! İçerisinde yok yok
6 okunma

Dünyaca ünlü yazarın lüks yatı Fethiye’de! İçerisinde yok yok

Harry Potter serisinin İngiliz yazarı J.K. Rowling’e ait 88,5 metre uzunluğundaki mega yat 'Samsara', Fethiye'ye demir attı. J.K. Rowling'in yatın içerisinde olup olmadığı ise bilinmiyor.

ABONE OL
Ekim 13, 2024 07:13
Dünyaca ünlü yazarın lüks yatı Fethiye’de! İçerisinde yok yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling’e ait olan ‘Samsara’ isimli mega yat, Fethiye İskelesi’ne demirledi. 88,5 metre uzunluğunda olan bu lüks yat, son iki haftadır Göcek’te bulunuyordu. Göcek’ten ayrılan Samsara, Fethiye’de 170 ton yakıt alarak tekrar Göcek’e geri döndü.

J.K. Rowling’in yatında olup olmadığı ise henüz bilinmiyor. Samsara’yı gören yerli ve yabancı tatilciler, bu muhteşem yatı fotoğraflama fırsatını kaçırmadı.

Dünyaca ünlü yazarın lüks yatı Fethiyede İçerisinde yok yok

Samsara’nın 14 metre genişliğinde olduğu ve içerisinde 5 metrelik bir havuz, sinema salonu ve plaj kulübü gibi lüks imkanlar bulunduğu biliniyor. 12 misafir ağırlayabilen yat, 26 kişilik bir mürettebat tarafından yönetiliyor.

J.K. ROWLİNG KİMDİR?

J.K. Rowling, Harry Potter serisinin yazarı olarak dünyaca ünlü bir İngiliz yazar. 1965 yılında İngiltere’de doğan Rowling, genç yaşlardan itibaren yazmaya ilgi duydu. İlk Harry Potter kitabını 1997 yılında yayınladı ve büyük bir başarı elde etti. Seri, 500 milyondan fazla satarak edebiyat dünyasında bir fenomene dönüştü ve sekiz filme uyarlandı.

Rowling, elde ettiği başarıyı hayırseverlik çalışmalarına yönlendirdi. Yoksulluk, çocuk refahı ve kadın hakları gibi konularda aktif rol aldı. Yazımının yanı sıra, kadın hakları ve ifade özgürlüğü konularında cesur açıklamalarda bulunarak toplumda tartışmalar yarattı.

Dünyaca ünlü yazarın lüks yatı Fethiyede İçerisinde yok yok

Harry Potter serisinin sona ermesinden sonra, Robert Galbraith takma adıyla polisiye romanlar yazmaya başladı. Bu romanları da olumlu eleştiriler aldı. Rowling, ayrıca The Casual Vacancy gibi yetişkinlere yönelik eserler de kaleme aldı. Kültürel ve toplumsal etkisi nedeniyle, günümüzün en önemli yazarlarından biri olarak kabul ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP