DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2145648-1.69183%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Dünya İlk Yardım Günü: Kızılay’dan Spor ve İlk Yardım Eğitimi Daveti
9 okunma

Dünya İlk Yardım Günü: Kızılay’dan Spor ve İlk Yardım Eğitimi Daveti

ABONE OL
Eylül 14, 2024 09:45
Dünya İlk Yardım Günü: Kızılay’dan Spor ve İlk Yardım Eğitimi Daveti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya İlk Yardım Günü’nde Kızılay, herkesi hayat kurtarıcı beceriler öğrenmeye teşvik ediyor. Kızılay, ilk yardımın günlük hayatta olduğu kadar, spor gibi fiziksel aktivitelerde de büyük önem taşıdığını vurguluyor.

Günlük yaşamda, iş yerlerinde, trafikte, spor programları ve okullarda her an kaza yaşanabilir. Düşmeler, çarpmalar, kesikler, kırıklar, kanamalar, yabancı cisimlerle boğulma, suda boğulma, zehirlenme, yanıklar, elektrik çarpması ve silah yaralanmaları gibi acil durumlarda ilk yardım bilmek hayat kurtarıyor. 2024 Dünya İlk Yardım Günü’nün teması ise tüm yaş gruplarını kapsayarak, ilk yardım ve sporu bir araya getiriyor. Bu seçim, spor ortamlarında ilk yardımın hayati önemini vurgulamayı amaçlıyor.

SPORDA İLK YARDIM

İlk yardım, acil bir durumda veya kazada tıbbi yardım gelene kadar yapılan basit ancak etkili müdahaleleri içerir. Bu durumlar günlük hayatta, iş yerinde veya spor yaparken ortaya çıkabilir. Kızılay, bu yıl Dünya İlk Yardım Günü dolayısıyla sporda ilk yardımın hayati rolünü vurguluyor.

Spor yaralanmaları aniden ortaya çıkabilir ve doğru bir ilk yardım müdahalesi ciddi sakatlıkların önlenmesine yardımcı olabilir. Parklarda, spor salonlarında yapılan egzersizler sırasında burkulmalar, kırıklar, bayılmalar ve kalp krizi gibi acil durumlar yaşanabilir. Dolayısıyla, ilk yardım müdahalesi spor yapanların sağlık ve güvenliği için büyük önem taşıyor.

Kızılay’ın sunduğu ilk yardım eğitim programları, spor yaralanmalarına yönelik ilk yardım tekniklerini kapsıyor. Bu eğitimler sayesinde bireyler, yalnızca günlük hayatta değil, spor esnasında da acil durumlarda bilinçli ve hızlı müdahalelerde bulunma yeteneği kazanıyor.

ANTRENÖR ADAYLARINA İLK YARDIM EĞİTİMİ

Kızılay, geliştirdiği eğitim modelleri, kitapçıklar, animasyonlar, eğitim filmleri gibi kaynak materyalleri ve uzman eğitmenler aracılığıyla bugüne kadar 475 bin 768 kişiye sertifikalı ilk yardım eğitimi, 933 bin 460 kişiye yüz yüze bilgilendirme eğitimi verdiğini açıkladı. Türk Kızılay, 22 ilde 29 İlk Yardım Eğitim Merkezi ile Futbol, Voleybol, Hentbol, Bisiklet, İzcilik, Tenis, Judo, Okçuluk gibi birçok Federasyon bünyesinde antrenör adaylarına da ilk yardım eğitimi sunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızılay Sağlık Güncel Dünya Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP