DOLAR 34,0111 -0.27%
EURO 38,1401 0.06%
ALTIN 2.874,800,02
BITCOIN 21571450.15746%
İstanbul
23°

AÇIK

05:21

SABAHA KALAN SÜRE

Dublin’de Filistin temalı duvar resimleri dikkat çekiyor
12 okunma

Dublin’de Filistin temalı duvar resimleri dikkat çekiyor

ABONE OL
Eylül 3, 2024 10:48
Dublin’de Filistin temalı duvar resimleri dikkat çekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İrlanda’nın başkenti Dublin’in sokakları, Filistin’de yaşanan acıları yansıtan etkileyici duvar resimleriyle bezenmiş. Bu eserlerin arkasındaki isim ise Brezilyalı sokak sanatçısı Joao Adnet.

Dublin’de yaşayan Adnet, Filistin halkının yaşadığı zorlukları ve İsrail’in saldırılarını sanatıyla dile getiriyor. Duvarlara sprey boya ile hayat veren Adnet’in çalışmaları, barış ve adalet çağrısı yapıyor.

Filistin bayrağı, masum çocuklar ve savaşın izlerini taşıyan figürler, Adnet’in eserlerinde sıkça yer alıyor. Sanatı aracılığıyla Filistin halkına yapılan zulmü ve baskıyı gözler önüne seren Adnet, toplumsal farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Dublin’in kültürel dokusuna derin etki bırakan bu eserler, yerel halk tarafından büyük ilgiyle karşılanıyor.

“Savaşı durdurmak için neler yapmanız gerektiğini hissetmelisiniz”

Adnet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Dublin’de 10 yıldır yaşayan bir Brezilyalı sokak sanatçısıyım. 18 yıldır grafiti yapıyorum ve insanların gerçeği görmesini sağlamaya çalışıyorum. Dünyada yaşanan yanlışları işaret ederek, sanatla dünyayı daha iyi hale getirmek istiyorum.” dedi.

Filistin’deki olaylara değinen Adnet, savaşın Ekim ayında başlamadığını, Filistin halkının İsrail ve diğer ülkelerin baskısı altında çok uzun zamandır acı çektiğini belirtti. Yaşananlardan dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Adnet, sanatı kullanarak bu durumu değiştirmek için çabaladığını dile getirdi.

“İrlanda’da yaşayan bir Brezilyalı olmama rağmen bunu bir görev ve insani duygu olarak hissediyorum. Nereden geldiğinizin bir önemi yok, sadece savaşı durdurmak için neler yapmanız gerektiğini hissetmelisiniz.” diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kültür Sanat Filistin Güncel İsrail dublin

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP