DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu’nda Uygulamalı Eğitim Modeli
12 okunma

DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu’nda Uygulamalı Eğitim Modeli

ABONE OL
Ağustos 7, 2024 00:02
DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu’nda Uygulamalı Eğitim Modeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tavşanlı Meslek Yüksekokulu, 2023 yılında başlattığı uygulamalı eğitim modeliyle öğrencilerinin pratik becerilerini geliştirmesini ve iş piyasasına hazır bir şekilde mezun olmasını hedefliyor.

“İşletmede Mesleki Eğitim Modeli” olarak adlandırılan bu pilot uygulama, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojisi Programında uygulanmaya başlandı. İlk üç yarıyılı meslek yüksekokulunda teorik dersler alarak geçiren öğrenciler, son yarıyılda 14 hafta boyunca otomotiv sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde pratik eğitim alıyorlar. Bu süreçte, sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerileri kazanarak mezun oluyorlar.

Bu eğitim modeli, öğrencilerin iş bulma şansını artırıyor. Mezuniyet aşamasına gelen birçok öğrenci, mesleki eğitim aldıkları işletmelerde istihdam ediliyor. Bazıları ise kendi işlerini kurarak kariyerlerine devam ediyor.

DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik, “İşletmede Mesleki Eğitim Modeli”nin hem öğrencilerin nitelikli bir eğitim almasını hem de işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanlara ulaşmasını sağladığını vurguluyor.

Çelik, öğrencilerin sigortalı olarak çalıştıkları işletmelerde haftada 40 saat pratik eğitim gördüklerini ve teorik derslerde öğrendikleri bilgileri uygulama fırsatı bulduklarını belirtiyor. Bu süreç, öğrencilerin sorumluluk bilincini ve takım çalışmasına yatkınlığını artırıyor, özgüvenlerini geliştiriyor ve güncel teknolojilere hakim olmalarını sağlıyor. Böylece, iş bulma şansları da artıyor.

Bu eğitim modelinin sağladığı önemli faydalar göz önüne alınarak, diğer bölümlerde de uygulanması için çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Tavşanlı Kütahya Pilot Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP