DOLAR 34,0004 -0.19%
EURO 38,0601 0.39%
ALTIN 2.829,160,95
BITCOIN 21606284.82828%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Dördüz annesi genç kadın mide küçültme ameliyatıyla kilo verdi
16 okunma

Dördüz annesi genç kadın mide küçültme ameliyatıyla kilo verdi

ABONE OL
Ağustos 28, 2024 08:44
Dördüz annesi genç kadın mide küçültme ameliyatıyla kilo verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana’da yaşayan genç bir anne, dördüz bebeklerine bakarken verdiği kiloları vermekte zorlandı. 130 kiloya ulaşan Sabahat Şahin, evlatlarının bakımına daha iyi yetişmek için bir çözüm aradı ve mide küçültme ameliyatı olmaya karar verdi.

Sabahat Şahin ve eşi Gökhan Şahin, 11 yıl önce evlenmiş ve bir kız çocuğu sahibi olmuştu. 7 yıl çocuk sahibi olamayan çift, 4 yıl önce dördüz bebeklerine kavuşmuştu. İki erkek (Hamza ve Yusuf) ve iki kız (Sahra ve Zehra) bebek doğuran Şahin, hamilelik boyunca aldığı kiloları verememişti.

Durumdan endişelenen Şahin, Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Akgündüz’e başvurdu. Akgündüz tarafından yapılan tetkiklerin ardından Sabahat Şahin, Medline Adana Hastanesi’nde tüp mide ameliyatı oldu.

Ameliyatın ardından Şahin, 9 ayda 130 kilodan 75 kiloya düştü. Op. Dr. Fatih Akgündüz, ameliyatın başarıya ulaşması için diyet ve sporun da önemli olduğunun altını çizdi. Akgündüz, “Hastamız ameliyat öncesi 130 kiloydu ve ameliyattan önce diyet ve spor denemişti. Belli bir süre 45 kilo vermişti ama dördüzlerden sonra kilo veremedi. Şu anda hastamız 75 kiloya düştü. Cerrahi ameliyatlar önemlidir ancak hasta ameliyat öncesi mutlaka diyeti denemesi gerekir” dedi.

Sabahat Şahin ise ameliyat sonrası 55 kilo verdiğini ve kendisini çok iyi hissettiğini söyledi. “9 ayda 55 kilo verdim. Çocuklardan önce 45 kilo vermiştim ama çocuklardan sonra kilo veremedim. Başta korkularım vardı ama doktorumla tanıştıktan sonra bu korkuları yendim. Herkese ameliyatı öneririm ama doğru doktoru bulmaları önemli” diye konuştu.

Ameliyat sonrası diyeti ve sporu hiç aksatmadığını belirten Şahin, “Hayatıma ameliyattan sonra diyet ve sporu entegre ettim. Hiçbir zaman sporu bırakmadım ve bırakmayacağım. 4 çocukla zor olsa da bu süreci devam ettireceğim. Hedefim 60-65 kiloya düşmek. Çocuklarım beni anlıyor ve bana destek oluyor. Evde eşim ve çocuklarıma ayrı, kendime de ayrı yemek yapıyorum. Diyetimi de aksatmıyorum” dedi. – ADANA

Ameliyat adana Yerel Sağlık Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP