DOLAR 34,1127 0.27%
EURO 38,1065 0.11%
ALTIN 2.860,211,10
BITCOIN 21652051.94179%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Donald Trump'tan İsrail açıklaması: "Kaybedersem yok olacak" | Dış Haberler
6 okunma

Donald Trump'tan İsrail açıklaması: "Kaybedersem yok olacak" | Dış Haberler

ABD'de Kasım ayında gerçekleşecek başkanlık seçiminde yarışmaya hazırlanan eski Başkan Donald Trump, İsrail-Lübnan hattında gerilimin yükselmesinin ardından yaptığı açıklamada seçimi kaybetmesi durumunda İsrail'in "yok olacağını" öne sürdü. ABD seçimlerini "İsrail tarihinin en önemli seçimi" olarak nitelendiren Trump, "İsrail'i yeniden harika yapma" sözü verdi

ABONE OL
Eylül 20, 2024 07:45
Donald Trump'tan İsrail açıklaması: "Kaybedersem yok olacak" | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Hizbullah’a karşı Lübnan’da ardı ardına düzenlediği siber saldırılar, bölgede gerginliği artırdı. Bu gelişmelerin ardından, eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Kasım ayındaki ABD Başkanlık Seçimi’nin “İsrail tarihinin en önemli seçimi” olduğunu belirtti.

Trump, rakibi Kamala Harris’in seçimi kazanması durumunda İsrail’in “yok olacağını”, “dünyadan silineceğini” ve “varlığının son bulacağını” iddia etti. Bu sözleri, bir antisemitizm etkinliğinde, İsrail’in kendisini güçlü bir şekilde desteklemesi gerektiğini savunurken dile getirdi.

Trump, Yahudi seçmenlere hitaben, “Diğer tüm insanlardan daha çok Kamala Harris’i yenmeniz gerekiyor,” dedi. Son olarak, “İsrail’i yeniden harika yapma” sözü verdi.

*Haberin görseli Associated Press tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP