DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Donald Trump'a suikast girişimine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı! | Dış Haberler
11 okunma

Donald Trump'a suikast girişimine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı! | Dış Haberler

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin yeniden başkan adayı olan Donald Trump, 13 Temmuz günü Pensilvanya'da seçim mitinginde silahlı saldırıya uğramış, saldırıda sağ kulağından yaralanmıştı. Trump'a suikast girişiminin dakikalar öncesine ve sonrasına ait vücut kamerasıyla çekilen yeni görüntüler ortaya çıktı.

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 10:46
Donald Trump'a suikast girişimine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı! | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast girişimini yakından gösteren yeni videolar ortaya çıktı. Bu videolar, 13 Temmuz’da Pensilvanya’daki mitingde yaşanan olayların dramatik ayrıntılarını gözler önüne seriyor.

Washington Post, olay öncesine ve sonrasına ait vücut kamerası kayıtlarını yayınladı. Kayıtlarda, yerel bir polisin Gizli Servisi, saldırgan Thomas Matthew Crooks’un bulunduğu bölgeye güvenlik önlemi alınması konusunda uyardığı duyuluyor. Polis, saldırganın ateş açmasından hemen önce, “Onlara oraya birilerini görevlendirmeleri gerektiğini söyledim. Bunu salı günü söyledim.” diyor.

Videolarda, bir polis memurunun “Neden çatıda değildik?” sorusuna, “Gizli servis orada birilerini görevlendireceğini söylemişti.” şeklinde cevap verildiği duyuluyor.

Başka bir video ise saldırıdan saniyeler önce, Crooks’un bulunduğu çatıya tırmanan ve saldırganı fark ettikten sonra geri dönen polis memurunu gösteriyor.

Gizli Servis henüz bu görüntüler hakkında bir açıklama yapmadı.

TRUMP’A SUİKAST GİRİŞİMİ

Eski Başkan Trump, Pensilvanya’daki mitingde kürsüde konuşurken silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırı sonucunda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmış ve ABD Gizli Servisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

FBI saldırıyı suikast girişimi olarak tanımladı ve soruşturmalar sonucunda saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu belirlendi.

Saldırı sonrası eleştirilerin hedefi olan ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, 23 Temmuz’da istifa etti.

Vekil Direktör Roland Rowe, 30 Temmuz’da Senato komitesine ifade vererek Trump’a yapılan suikast girişiminin düzenlendiği çatının neden güvenli hale getirilmediğini “savunamayacağını” belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP