DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Donald Trump, Elon Musk'a konuştu: Öne çıkan mesajları neler oldu? | Dış Haberler
14 okunma

Donald Trump, Elon Musk'a konuştu: Öne çıkan mesajları neler oldu? | Dış Haberler

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin yeniden başkan adayı Donald Trump, sosyal medya platformu X'te 1 milyondan fazla kişinin katıldığı sohbet odasında Elon Musk'a konuştu. Göçmen konusu, Kamala Harris'in adaylığı, Rusya-Ukrayna Savaşı, seçim mitinginde uğradığı suikast gibi pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
Ağustos 13, 2024 07:46
Donald Trump, Elon Musk'a konuştu: Öne çıkan mesajları neler oldu? | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Demokrat rakibi Kamala Harris’i Joe Biden’dan daha az yetenekli bir siyasetçi olarak nitelendirdi. “5 Kasım, ülke tarihimizin en önemli günü olacak. Bu seçimler bugüne kadarki en önemli seçimler olacak. Muhtemelen tarihimizin en önemli günü olacak.” dedi.

Trump, X platformunda Elon Musk’a 1 milyondan fazla kişinin katıldığı bir sohbet odasında röportaj verdi.

ABD yerel saatiyle akşam 8’de başlaması planlanan röportaj, X’teki Space uygulamasının kilitlenmesi nedeniyle birçok kullanıcının katılımını engelledi.

X platformunun sahibi Musk, daha sonra platformun siber saldırıya uğradığını ve kullanıcıların düzgün bir şekilde katılamadığını açıkladı. Röportaj, sorunun çözülmesinin ardından gerçekleştirildi.

Trump, 2 saatlik röportajda, suikast girişiminden yasa dışı göçmen sorununa, ekonomiden dış politikaya kadar birçok konuda görüşlerini paylaştı ve Kamala Harris ile Joe Biden’ı eleştirdi.

“MUCİZE ESERİ KURTULDUM”

Trump, röportajın başında kendisine yapılan suikast girişimini anlattı ve kendisini hedef alan kurşundan mucize eseri kurtulduğunu, tek bir kurşunun kendisini öldürebileceğini belirtti.

Trump, yasa dışı göçmenlerle ilgili bilgiler taşıyan bir pankarta bakarken kafasını çevirdiği için kurşundan kurtulduğunu açıkladı ve “O yasa dışı göçmenler kartı hayatımı kurtardı.” dedi. Trump ayrıca ekim ayında yeniden Pennsylvania’nın Butler bölgesine giderek bir miting düzenleyeceğini duyurdu.

"ABD'YE YASAL YOLLARDAN GELSİNLER"

Joe Biden-Kamala Harris yönetimini ülkeye yasa dışı göçmen girişini kolaylaştırmakla suçlayan Trump, yasa dışı göçmenlerin yalnızca Latin Amerika’dan değil, aynı zamanda Asya, Orta Doğu ve Afrika’dan da geldiğini belirtti.

“Bu insanlar ülkemize sadece yasal yollardan gelmeli.” diyen Trump, göçmenler arasında suçluların bulunduğunu ve bunun ülkedeki suç oranlarını artırdığını, Biden yönetiminin de bundan sorumlu olduğunu iddia etti.

Başkan seçilmesi halinde ülkeye yasa dışı girişleri tamamen keseceğini ve ülke tarihindeki en büyük sınır dışı operasyonunu gerçekleştireceğini açıkladı.

“BIDEN’A DARBE YAPILDI”

Trump, Joe Biden’ın başkan adaylığından çekilmeye zorlandığını savundu. “Bu, ABD Başkanı’na karşı yapılan bir darbeydi. O (Biden) ayrılmak istemedi, ona dediler ki bunu nazikçe de yapabiliriz zor yoldan da yapabiliriz.” dedi.

Trump, Demokrat başkan adayı Harris’in Biden’dan daha kötü bir aday olduğunu savundu. “Onu seçemeyiz, kendisi yetersiz. O, daha bir tane mülakat yapmadı.” dedi.

Trump, Biden’ın zekasının çok düşük olduğunu iddia etti. “Başkan çok düşük bir zekaya sahip, 30 yıl önce de düşüktü ama şimdi artık hiç kalmamış olabilir.” dedi.

“5 KASIM ÜLKE TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ GÜNÜ OLACAK”

Trump, 5 Kasım’daki seçimin ABD tarihinin en önemli dönüm noktası olacağını savundu ve tüm seçmenleri sandığa gitmeye çağırdı.

“5 Kasım ülke tarihimizin en önemli günü olacak. Bu seçimler bugüne kadarki en önemli seçimler olacak. Muhtemelen tarihimizin en önemli günü olacak. Eğer kazanamazsak herkes için çok üzüleceğim.” diyen Trump, rakibi Harris’in başkan olmak için yetersiz olduğunu savundu.

– “Putin’le iyi ilişkilerim vardı; Ukrayna savaşı olmazdı”

Trump, kendisinin başkan olması durumunda Ukrayna savaşının yaşanmayacağını iddia etti. “Hakkımda 2 yıl süren Rusya soruşturmasına rağmen Putin ile iyi ilişkilerim vardı. Kendisi bana saygı duyardı. Biz oturup Ukrayna hakkında konuşurduk.” dedi.

Trump, Putin’le bir görüşmesini hatırlatarak, o zamanlar ABD’ye saygı duyulduğunu ifade etti. “Ona yapmamasını söyledim, yapamazsın dedim. Ona ne yaptığımı anlattım. O da olmaz öyle şey dedi; ben de olur dedim.” dedi.

Trump, “Biden’ın çok kötü olmasının bir nedeni de şu, (ben olsaydım) İsrail saldırısı hiç olmazdı. Rusya asla Ukrayna’ya saldırmazdı. Ülkemizde enflasyon olmazdı ve Afganistan’daki rezalet yaşanmazdı.” şeklinde konuştu.

Orta Doğu’daki durumun iyi gitmediğini ve çatışmaların bölgesel bir düzeye sıçrayabileceğini savunan Trump, böyle bir durumun 3. Dünya Savaşı’na yol açabileceğini iddia etti.

Trump, İsrail’in “Demir Kubbe” adlı füze savunma sistemine sahip olduğunu hatırlattı ve ABD’nin de bu sisteme sahip olması gerektiğini, başkan olursa bunu yapacağını belirtti.

Trump ayrıca, kendisinin tam bir İsrail dostu olduğunu ve bir Yahudi’nin Harris’e nasıl oy vereceğini düşünemediğini ifade ederek, “Eğer İsrail’e inanıyorsanız ve ona (Harris’e) oy verirseniz o Biden’dan daha kötü ve saygısız.” dedi.

Konuşmasının birçok yerinde kendisinin başkan olması durumunda 7 Ekim saldırısının ve Ukrayna savaşının olmayacağını iddia eden Trump, her iki olayın sorumlusunun da Biden yönetimi olduğunu savundu.

SEÇMENLERİN ENFLASYONU ÖNCELİKLİ GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

Trump, ekonomi hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Seçimlerin yaklaştığını ve insanların ekonomi hakkında bir şeyler duymak istediğini belirtti.

İnsanların market alışverişi yapamadığını çünkü yeterince paraları olmadığını ifade eden Trump, “Enflasyon onları mahvetti.” dedi. Trump, gıda fiyatlarındaki artışa işaret ederek, “Aptal yönetim bunun olmasına izin verdi, bu utanç verici ve insanların en çok önemsediği şeyin bu olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

Enflasyonun orta gelirlileri “yiyip bitirdiğini” belirten Trump, 4-5 yıl önce insanların para biriktirdiğini, bugün ise tüm paralarını harcadıklarını ve sadece yaşayabilmek için borç aldıklarını aktardı. Trump, “Olanlar korkunç ve biz buna son vereceğiz.” dedi.

Elon Musk ise enflasyonun hükümetin aşırı harcamalarından kaynaklandığını belirterek, harcamaların azaltılması gerektiğini savundu. Ayrıca Musk, harcamaların neye yapıldığını inceleyen bir hükümet verimlilik komisyonuna ihtiyaç olduğunu ifade etti. Musk, “Böyle bir komisyona yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.” diye konuştu.

YAPAY ZEKA KONUSU

Trump, yapay zekanın ülkenin şu anda ürettiği enerjinin iki katını gerektirdiğini belirterek, bu yüzden daha fazla enerji üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Trump, “Eğer ülkemiz, yapay zeka konusunda Çin ile rekabetçi olacaksa, çünkü bizim başlıca rakibimiz, çok fazla elektrik gerekecek, şu anda ürettiğimizin neredeyse iki katı kadar elektrik gerekecek.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP