DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21251240.19009%
İstanbul
29°

AÇIK

05:34

SABAHA KALAN SÜRE

Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi: 17 Gözaltı
6 okunma

Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi: 17 Gözaltı

ABONE OL
Ekim 5, 2024 07:56
Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi: 17 Gözaltı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara merkezli bir operasyonda, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve vatandaşları terörle ilgili yalanlar söyleyerek dolandıran bir şebeke çökertildi. Operasyon sonucunda 17 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, uzun süreli bir takip sonucunda bu şebekeyi deşifre etti. Şüpheliler, telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak, isimlerinin terör soruşturmasında geçtiğini iddia ediyorlardı. Bu yalanlarla insanları tuzağa düşürüp, paralarını çalıyorlardı.

Operasyon, Ankara’nın yanı sıra İstanbul, Mersin, Hatay, Antalya, Mardin, Şanlıurfa ve Elazığ’da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Gözaltına alınan 17 şüpheli, Ankara Emniyeti’ne getirilerek sorgulandı. Zanlılardan 9’u tutuklanırken, 8’inin hakkında adli kontrol kararı verildi.

Soruşturma sırasında, şüphelilerin bir çağrı merkezi gibi faaliyet gösterdikleri ortaya çıktı. Vatandaşları arayarak, “size operasyon yapılacak”, “paralarınız seri numarası alınması lazım”, “hesabınız terör örgütü tarafından ele geçirildi”, “adınıza hesap açıldı”, “örgüt tarafından kimliğiniz çıkartıldı” gibi yalanlar söylüyorlardı. Sonrasında ise, ağına düşürdükleri kişilerden isimlerinin silinmesi için para talep ediyorlardı.

Şebeke mensupları, dolandırdıkları kişilerden aldıkları paraları birbirlerine devrederek, para dolu çantaları sürekli olarak araç değiştirip taşıyarak dikkat dağıtmaya çalışıyorlardı. Yapılan aramalarda ise çok sayıda telefon ve hat ele geçirildi.

Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi: 17 GözaltıKaynak: İhlas Haber Ajansı / ALİ NARGÜNER – 3.Sayfa

Dolandırıcılık Operasyon Politika Güvenlik 3-sayfa Şebeke Ankara Tuzak Terör Polis Suç

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP