DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2139312-0.58572%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

DokuFest Belgesel ve Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu
5 okunma

DokuFest Belgesel ve Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

ABONE OL
Ağustos 11, 2024 07:48
DokuFest Belgesel ve Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl 23. kez düzenlenen DokuFest Belgesel ve Kısa Film Festivali, Kosova’nın güneyindeki Prizren şehrinde görkemli bir ödül töreniyle sona erdi.

Prizren’in tarihi “Lumbardhi” açık hava sinemasında gerçekleşen kapanış töreninde 11 kategoride ödüller sahiplerini buldu. Törende, Kosovalı yönetmen Samir Karahoda’nın “Rruges” isimli filminin galası da yapıldı.

Ödül kazanan yönetmenlere, Prizren’in tarihi Arnavut kaldırımlarından yapılmış özel ödüller takdim edildi.

“Uluslararası Feature Dox” dalında Filistinli yönetmen Kamal Aljafari’nin “A Fidai Film” filmi ödüle layık görüldü. “Uluslararası Kısa Dox” kategorisinde ise Alejandro Alonso Estrella’nın yönettiği “History is Written at Night” filmi ödülü kazandı. “Balkan Dox” dalında en iyi film seçilen eser, Eneos Çarka’nın “Another Day” isimli yapımı oldu. “Talent Dox” kategorisinde Ilir Hasanaj’ın “Workers’ Wings” filmi ve “The Distribution Award” dalında Durim Klaiqi’nin “reMemBer2.human” filmi ödül kazanan diğer filmlerdi.

“Seyirci Ödülü” dalında Birgitte Stærmose’nin “Afterwar” filmi ödüle layık görülürken, yönetmen Mitch McCabe’ın “23 Mile” filmi “Gerçeklik Dox” kategorisinde ödülün sahibi oldu. “Ulusal” kategorisini ise Norika Sefa’nın “Like a Sick Yellow” filmi kazandı. “İnsan Hakları” kategorisinde Kumjana Novakova’nın “Silence of Reason” filmi, “Yeşil Docs” kategorisinde Sofie Benoot’un “Apple Cider Vinegar” filmi ve “Kısa film” dalında Karin Franz Körlof’ün “The Death of a Hero” filmi ödül kazandı.

“Yeni Düzen” (New Order) temasıyla küresel çatışmalar ve uluslararası düzeni yeniden şekillendiren güç değişimlerini ele alan DokuFest, Filistin ve Ukrayna’da yaşananları ele alan özel film seçkileri de dahil olmak üzere toplam 250 kısa film ve belgeseli izleyiciyle buluşturdu.

Kısa film ve belgesel alanlarında Balkanlar’ın en büyük etkinliklerinden biri olan DokuFest, 2-10 Ağustos tarihleri arasında dünyanın dört bir yanından on binlerce sanatseveri ağırladı.

DokuFest, düzenlenmeye başlandığı yıllarda Prizren’de sinema salonu bulunmaması nedeniyle şehrin tarihi merkezi, nehir üzeri ve şehir kalesi gibi alanlarda oluşturulan “sıra dışı” sinemalarda yapılmasıyla biliniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Film Festivali Prizren kosova Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP