DOLAR 34,0201 -0.13%
EURO 38,1265 0.56%
ALTIN 2.831,841,05
BITCOIN 21242724.67617%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Doha’da Gazze’deki Çocuklar İçin 15 Bin Oyuncak Ayı Sergilendi
7 okunma

Doha’da Gazze’deki Çocuklar İçin 15 Bin Oyuncak Ayı Sergilendi

ABONE OL
Eylül 18, 2024 07:47
Doha’da Gazze’deki Çocuklar İçin 15 Bin Oyuncak Ayı Sergilendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doha’da, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli çocuklar anısına dokunaklı bir sergi düzenlendi. Barahat Meşeyreb açık hava galerisinde “Kayıp Masumiyetin Yankısı” adlı enstalasyon, Suriyeli sanatçı Beşir Muhammed’in eseri.

Serginin merkezinde 15 bin oyuncak ayı yer alıyor. Her biri, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırılarda hayatını kaybeden çocukları temsil ediyor. Oyuncak ayıları, sergi alanı boyunca yerleştirilmiş ve her birinin üzerinde “Ben sadece bir sayı değilim. Ben bir insanım. Bir kimliğim var. Bir vatanım var. Ben Filistinim. Özgür Filistin” yazılı siyah bir tişört bulunuyor.

Beşir Muhammed, sergiyi “Gazze’de öldürülen çocukların sadece bir sayıdan ibaret olmadığını göstermek istedim” diyerek açıklıyor. “Onların hikayelerini, yaşadıkları acıları ve kaybettiğimiz masumiyeti hatırlamak istedim.”

Sergi, “Msheireb Properties” tarafından Katar Yardım Kuruluşu ve White Event Company işbirliğiyle düzenleniyor. Oyuncak ayılar, Katar Yardım Vakfı aracılığıyla Gazze’ye bağışlanmak üzere satılacak ve elde edilen tüm gelir Gazze’deki savaş mağduru çocuklara bağışlanacak.

Sergiyi ziyaret edenler, oyuncak ayılara bakarken hem mutluluk hem de hüzün duyuyorlar. “Bugün hem mutluluk hem de hüznü aynı anda yaşıyorum. Mutluyum çünkü burada satılan her bir oyuncak ayının geliri Gazzeli çocuklar için harcanacak ve onlara umut olacak, hüzünlüyüm çünkü Gazze’de yaşananlar hala devam ediyor ve elimizden gelen tek şey bu.” diyen bir ziyaretçi, serginin etkisini dile getiriyor.

Sergi, 26 Eylül’e kadar her gün 16.00 ile 22.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. “Kayıp Masumiyetin Yankısı” enstalasyonu, Gazze’deki çocuk ölümlerine dikkat çekmeyi ve uluslararası topluma ateşkes sağlanması için çağrı yapmayı amaçlıyor.

İnsan Hakları Kültür Sanat Etkinlik Filistin Güncel İsrail Kültür Sanat Çocuk Katar Gazze Dünya Doha

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP