DOLAR 34,1031 0.21%
EURO 38,0993 0.07%
ALTIN 2.841,380,44
BITCOIN 21713472.59384%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Doğuştan engelli genç piyanist konser verdi
9 okunma

Doğuştan engelli genç piyanist konser verdi

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 10:47
Doğuştan engelli genç piyanist konser verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emir Ali Najjariyeh, doğuştan yürüme engelli olmasına rağmen, İranlı bir genç olarak hayallerinden vazgeçmeyi reddetti. 6 yaşında bir piyano gören Najjariyeh, hemen müzik çalmaya tutkuyla bağlandı. Ancak ayaklarını kullanamaması nedeniyle, birçok insan ona piyano çalmasının mümkün olmadığını söyledi. Yine de Najjariyeh’in azmi sarsılmadı. Ailesinin desteğiyle, sonunda bir piyano sahibi oldu ve yıllarca süren pratiklerle, pedallı ve pedalsız piyano çalmayı öğrendi.

2016 yılında İzmir’e taşınan Najjariyeh, sokak müziğinin büyüsüne kapıldı. 16 yaşına geldiğinde gerekli izinleri alarak, hayalini gerçekleştirmek için sokaklarda müzik yapmaya başladı. Sokak performansları ile tanınan Najjariyeh, sadece müzik çalmakla kalmıyor, aynı zamanda müzik eğitimi veriyor. Genç müzisyen, Alsancak Gençlik Spor Merkezi’nde müzik öğretmenliği yapıyor ve Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlamalarında konserlerde yer alıyor.

img

Medyaradar adalet bekliyor

img

İsrail’in Orta Doğu’daki stratejik hedefleri ne?

img

Kaza nasıl meydana geldi? Ekipler tek bir ihtimal üzerinde duruyor

‘ENGELLERİ AŞMAK’

Piyanoya olan tutkusunu hiçbir engel durduramadı. Najjariyeh, “Piyanoyu ilk gördüğümde büyülendim. O büyük enstrüman beni çekti. Ancak piyanonun pedallarını kullanmak için ayak gücüne ihtiyaç olduğu söylendi ve bunun mümkün olmadığını söylediler. Ailemin desteği sayesinde piyanoyu alma şansım oldu ve babamın yardımıyla çalmayı öğrendim. Şimdi, pedallı ve pedalsız her iki piyano türünü de çalabiliyorum. Pedal kullanan piyanoyu, özel bir yöntem kullanarak çalmayı öğrendim.” dedi.

‘GÜLSİN ONAY’LA KARŞILAŞMA’

Najjariyeh, İzmir’de sokak müziğiyle ilk kez Konak ilçesinde tanıştı. Sokak müziği yapmak, en büyük hayallerinden biriydi. 16 yaşına gelene kadar izin alamadı. Ancak sonunda hayalini gerçekleştirdi. “Konser vermek hep istediğim bir şeydi ve sonunda bunu başardım. Şimdi ise, müziğin hikayesini, tarihini ve duygusunu insanlara anlatmak istiyorum. Alsancak Gençlik Spor Merkezi’nde müzik öğretmenliği yapmaya başladım. Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlamaları için de bir konserde çaldım. En ilginç olay ise sokakta çalarken, numaramı alıp ünlü piyanist Gülsin Onay’a vermeleri oldu. Onay ile tanıştım ve İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) Sanat Merkezi’nde gösteri yaptım.” diye anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emir Ali İran Sanat Müzik Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP