DOLAR 34,3054 0.31%
EURO 37,5445 -0.07%
ALTIN 2.925,561,27
BITCOIN 2135880-1.70047%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

18:34

AKŞAMA KALAN SÜRE

Doğrulanmış ilan uygulaması otomotivde de başlıyor
8 okunma

Doğrulanmış ilan uygulaması otomotivde de başlıyor

ABONE OL
Ekim 13, 2024 07:38
Doğrulanmış ilan uygulaması otomotivde de başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, 2024 yılı başında yürürlüğe girecek olan doğrulanmış ilan uygulamasının otomotiv sektöründe de uygulanacağını duyurdu. Gürcan, bu uygulamayla ilan platformlarında güvenilirlik ve şeffaflığı artırmayı amaçladıklarını belirtti.

“TÜRKİYE 16 YILDIR KESİNTİSİZ BÜYÜYOR”

Gürcan, MÜSİAD’ın düzenlediği Türkiye Yüzyılı’nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son 16 yıldır kesintisiz büyümesini sürdürdüğünü vurguladı. Salgın döneminde yaşanan küresel durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisinin üretmeye, istihdam oluşturmaya ve ihracatı artırmaya devam ettiğini belirtti. Türkiye’nin 2023 yılında yüzde 5,1’lik bir büyüme kaydettiğini de hatırlattı.

“OTOMOTİV SEKTÖRÜ REKOR KIRDI”

Gürcan, otomotiv sektörünün Türkiye’nin ihracatında lokomotif rol oynadığını belirterek, 2023 yılında otomotiv ana sanayi ihracatının 19,4 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Yan sanayinin de dahil edilmesiyle toplam ihracatın 35 milyar doları aştığını ifade etti. 2024 yılı Ocak-Eylül döneminde otomotiv sektörünün yüzde 5,3’lük büyümeyle 26,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirterek, bunun tarihi bir rekor olduğunu söyledi.

UYGULAMA OCAKTA ZORUNLU OLUYOR

Gürcan, ilan platformlarına kimlik ve yetki doğrulama yükümlülüğü getirildiğini vurgulayarak, bu uygulamanın konut sektöründe geçtiğimiz günlerde yürürlüğe girdiğini ve yıl başında tamamen yürürlüğe gireceğini açıkladı. Gürcan, konut ilanı verecek kişilerin e-Devlet üzerinden konutlarını seçerek, istedikleri emlakçıya yetki verebileceklerini belirtti. Aynı sistemin otomotiv sektöründe de uygulanacağını ve e-Devlet üzerinden aracın sahibi olan kişilerin ilanlarını verebileceklerini duyurdu. Bu uygulamanın da önümüzdeki aylarda yürürlüğe gireceğini ifade etti.

Gürcan, otomotiv sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısı oluşturmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Doğrulanmış ilan uygulaması otomotivde de başlıyorHaberler.com / Abdurrahman Yazıcı – Teknoloji

Teknoloji Güvenlik Otomobil Ekonomi Finans

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.