DOLAR 34,0953 0.19%
EURO 38,0775 0.03%
ALTIN 2.834,070,18
BITCOIN 21424353.92268%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Doğa Fotoğrafçısı Tilkinin Saldırısına Uğradı
11 okunma

Doğa Fotoğrafçısı Tilkinin Saldırısına Uğradı

ABONE OL
Eylül 7, 2024 07:56
Doğa Fotoğrafçısı Tilkinin Saldırısına Uğradı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde yaşayan doğa fotoğrafçısı Ömer Melih Demirbaş, ormanlarda yaban hayatını fotoğraflamak için zamanını harcıyor. 3 ay önce, ailesiyle birlikte piknik yaparken, Demirbaş’ın yolu bir tilkiyle kesişti. Bu karşılaşma, ikisi arasında sıra dışı bir bağın başlangıcı oldu.

Demirbaş, o günden sonra iki günde bir tilkinin olduğu yere tavuk ciğeri götürerek onu beslemeye başladı. Tilki, Demirbaş’ı tanıdı ve onu her ziyaretinde karşıladı. Demirbaş, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Bu tilkiyle tanışmamız güzel bir tesadüf oldu. Piknikte yanımıza geldi ve ona biraz yemek verdik. Daha sonra ona bir isim koydum ve ertesi gün tekrar geldim. Bu durum devam etti ve aramızda bir bağ oluştu. Çağırdığımda geliyor. Tavuk ciğeriyle besliyorum. Neredeyse her iki günde bir ziyaret ediyorum,” dedi.

Demirbaş, tilkiyle kurduğu bağın yalnızca beslenme alışkanlığıyla sınırlı olmadığını vurgulayarak, “Ben dünyadaki herkesin sevginin ve sevilmenin ne kadar değerli olduğunu anlamasını istiyorum. Bu yüzden bu tilkiyle bağ kurdum. Sürekli buraya gelip tilkiyi, doğadaki yaşamı, hayvanları anlamaya ve dinlemeye çalışıyorum. Birbirimizin dilini konuşamıyoruz ve anlayamıyoruz ama gönülden gönüle bir bağ oluştu,” diye ekledi.

Ancak bu güzel bağ, Demirbaş’ın İhlas Haber Ajansı muhabirine röportaj verdiği sırada ters gitti. “Yaban hayatındaki hayvanlar aslında zararsızdır. Siz onlara tehdit olmadığınız sürece,” der demez, arkadan gelen tilki ona saldırdı. Tilki, Demirbaş’ın gömleğini ısırarak çekmeye çalıştı. Demirbaş, bu anda sakinliğini koruyarak saldırıyı savuşturdu. Bu olay, yaban hayvanlarıyla yakınlaşmanın her zaman riskli olabileceğini ve onlara karşı dikkatli olmak gerektiğini bir kez daha gösterdi.

Hayvanlar Güncel ankara Yerel Yaşam Doğa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP