DOLAR 34,1179 0.28%
EURO 38,1109 0.12%
ALTIN 2.875,141,64
BITCOIN 2144318-0.60707%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun: Tuzun en önemli kalite kriteri, saflığı ve temizliğidir
15 okunma

Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun: Tuzun en önemli kalite kriteri, saflığı ve temizliğidir

ABONE OL
Ağustos 27, 2024 07:44
Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun: Tuzun en önemli kalite kriteri, saflığı ve temizliğidir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı Karatekin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, tuzun sağlık açısından önemi ve tüketimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tuzun, demir, kalsiyum ve selenyum gibi minerallerin önemli bir kaynağı olmadığını vurgulayan Ercoşkun, tuz tüketiminin bu açıdan yetersiz olduğunu belirtti.

“Bir tuzun bu kadar mineral içermesi çok mümkün değil,” diyen Ercoşkun, tuzda bulunan minerallerin miktarının insan ihtiyaçlarını karşılamak için çok düşük olduğunu ifade etti. Ercoşkun, tuz seçerken en önemli kriterin saflık ve temizlik olduğunu vurgulayarak, “Tuzun en önemli kalite kriteri, saflığı ve temizliğidir,” dedi.

Ercoşkun, tuzun içerisinde bulunan minerallerin çoğunun insan sağlığı için riskli olabileceğini de belirtti. “Kaya tuzun içerisinde 80’den fazla mineral olduğu iddia ediliyor. Ancak bu iddia edilen minerallerin çoğu insanlar için oldukça ciddi risklere sahip olan minerallerdir,” diyen Ercoşkun, tuz tüketiminde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Doç. Dr. Ercoşkun, tuz tüketiminin kalsiyum, demir ve selenyum gibi önemli minerallerin ihtiyacını karşılamak için yeterli olmadığını da ekledi. “Hiçbir tuz kalsiyum, demir, selenyum kaynağı değildir,” diyen Ercoşkun, “Tuzun en önemli kalite kriteri, saflığı ve temizliğidir” ifadesini kullandı.

Karatekin Üniversitesi Yerel Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP