DOLAR 34,1141 0.28%
EURO 38,1263 0.17%
ALTIN 2.867,351,36
BITCOIN 21632620.53094%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Diyarbakır’da Vakıflar Eğitim Programı düzenlendi
19 okunma

Diyarbakır’da Vakıflar Eğitim Programı düzenlendi

ABONE OL
Ağustos 29, 2024 07:49
Diyarbakır’da Vakıflar Eğitim Programı düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’da 126 vakıf temsilcisinin katıldığı bir eğitim programı düzenlendi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez uygulanan bir proje kapsamında, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Bingöl’de faaliyet gösteren 126 mülhak, yeni kurulan ve cemaat vakfı temsilcisi için Kayapınar Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda bir eğitim programı gerçekleştirildi.

Vakıflar Bölge Müdürü Hakan Demir, eğitim programında uzmanlar tarafından “Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün faaliyetleri”, “vakıf kavramı ve kapsamı”, “vakıf işlemleri ve beyannameleri”, “vakıf denetiminde karşılaşılan sorunlar”, “vakıflarda vergi muafiyeti ve kaynak geliştirme” konularında sunumlar yapıldığını belirtti.

Demir, vakıflarla ilgili araştırma, geliştirme, eğitim, kültür ve yayın faaliyetlerini koordine etmek amacıyla düzenli olarak eğitim programları düzenleme planlarının olduğunu açıkladı. “Vakıfların iki temel unsuru vardır: Kamuya terk edilen taşınmazlar ve bu taşınmazların ebedi olarak yaşaması ve topluma hizmet sunabilmesi için bırakılan gelir kaynakları,” dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak, hem yurt içinde hem de yurt dışında ecdatlarının ayak izlerinin olduğu topraklarda kendilerine miras kalan vakıf kültürü eserlerine sahip çıktıklarını vurgulayan Demir, “Eserlerimizi ihya ederek gelecek nesillere daha iyi şartlarda miras bırakıyoruz. Sadece eser ihya etmiyor, aynı zamanda hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü kuruyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğü, birçok faaliyette bulunarak kamusal hizmetlerin halka ulaştırılmasında, eğitim ve bilimin desteklenmesinde, merhamet ve yardımlaşma duygularının kurumsallaşmasında öncü bir kuruluş olmuştur,” diye ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Vakıf Sivil Toplum Kültür Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.