DOLAR 34,1004 0.2%
EURO 38,0782 0%
ALTIN 2.834,030,18
BITCOIN 21378360.91421%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Diyarbakır’da Sultan II. Bayezid Vakfı’nın hayır şartı kapsamında 30 çocuk için sünnet şöleni düzenlendi
12 okunma

Diyarbakır’da Sultan II. Bayezid Vakfı’nın hayır şartı kapsamında 30 çocuk için sünnet şöleni düzenlendi

ABONE OL
Ağustos 22, 2024 07:47
Diyarbakır’da Sultan II. Bayezid Vakfı’nın hayır şartı kapsamında 30 çocuk için sünnet şöleni düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’da, 528 yıllık geçmişe sahip Sultan II. Bayezid Vakfı’nın geleneksel hayır faaliyetleri kapsamında 30 çocuğun sünnet şöleni düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün organize ettiği bu özel etkinlik, Diyarbakır’ın tarihine ve kültürel mirasına saygı duruşunda bulunmanın yanı sıra, bölge halkı ve özellikle çocuklar için unutulmaz anlar yaşattı.

Şölen, çocukların sünnet kıyafetlerine büründürülmesi, bisikletlerle sevindirilmesi ve çeşitli eğlence aktiviteleriyle renklendi.

Lunaparkta doyasıya eğlenen çocuklar ve aileleri, tarihi Ongözlü Köprü’nün üzerinde balon uçurarak gökyüzüne umutlarını taşıdılar, davul ve zurnalar eşliğinde halay çektiler.

Diyarbakır sokaklarında TOGG’lar ve otobüslerin eşlik ettiği konvoya yunuslar da dahil olarak, çocukların güvenliği ve eğlencesi sağlandı. Şölen, çocukların folklor ve bando gösterilerinin tadını çıkarması, palyaçoların şakalarına kahkaha atması, şişme oyun alanlarında zıplaması ve yüz boyama gibi etkinliklerle sona erdi. Geleneksel olarak çocuklara altın takıldı.

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Hakan Demir, bu etkinliğin vakfın 528 yıllık hayır geleneğini yaşatmanın gururunu sunduğunu belirtti. Demir, bu tür etkinliklerin toplumda birlik ve beraberlik duygularını güçlendirerek, geleceğe umutla bakmayı sağladığını vurguladı. “Çocuklarımızın milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak istiyoruz” diyen Demir, gençlerin vatanına ve milletine yararlı bireyler olmasını temenni etti.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Sur Kaymakamı Asım Solak, AK Parti MKYK Üyesi Ali Karakaş, AK Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, kurum müdürleri, çocuklar ve aileleri katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Osmanlı Sünnet Çocuk Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP