DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2241809-0.18019%
İstanbul
23°

AÇIK

16:19

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Diyarbakır’da Mezarlık Alanları Doluyor, Yeni Defin Yerleri Aranıyor
4 okunma

Diyarbakır’da Mezarlık Alanları Doluyor, Yeni Defin Yerleri Aranıyor

ABONE OL
Eylül 28, 2024 09:45
Diyarbakır’da Mezarlık Alanları Doluyor, Yeni Defin Yerleri Aranıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’da üç mezarlık alanı doldu ve Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı’nda yalnızca yaklaşık 20 günlük yer kaldı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Vahap Saçaklı, yaklaşık 40 yıldır vefat edenlerin Yeniköy Mezarlığı’nda defnedildiğini belirterek, mezarlıkta sadece 15-20 günlük yer kaldığını söyledi.

Nüfusu 2 milyona yaklaşan Diyarbakır’da, 3 mezarlıkta doluluk nedeniyle defin yapılmazken, vefat edenler Yeniköy Mezarlığı’na defnediliyor. Saçaklı, günlük ölüm oranının 9-11 arasında olduğunu ve bu oranının olası afetler nedeniyle değişebileceğini belirtti.

Saçaklı, mezarlık alanının yetersizliği nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getirdi ve alternatif olarak belediyeye ait 18 dönümlük bir alanın ayırtıldığını, bunun yaklaşık 3 ay kazan sağlayacağını söyledi.

‘BAĞIVAR BÖLGESİNDE 588 DÖNÜMLÜK BİR ALANIMIZ VAR’

Saçaklı, Sur ilçesindeki Bağıvar bölgesinde tahsis edilen 588 dönümlük alanın tapu işleminin bir an önce çözüme kavuşturulmasının gerektiğini belirterek, 2022 yılında bu bölgenin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Mera Komisyonu tarafından incelendiğini ve 1 milyon 448 bin 232 TL’lik ot bedelinin Büyükşehir Belediyesi tarafından ödendiğini söyledi.

Saçaklı, bölgenin mezarlık alanı olarak kullanılmasına ilişkin bir sakınca olmadığına dair Valilik’ten onay alındığını ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne yazılan bir mektubun bakanlığa iletildiğini ifade etti.

‘AİLE MEZARLIĞI TALEPLERİNİ KARŞILAYAMIYORUZ’

Saçaklı, aile ve eş mezarlığı taleplerini karşılayamadıklarını da belirterek, pandemi nedeniyle ölüm istatistiklerinin hızla arttığını ve doğal afetlere hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.

Saçaklı, Bağıvar’daki 588 dönümlük alanın yaklaşık 50-60 yıl boyunca ihtiyaçları karşılayacağını öngördüğünü belirtti. Ayrıca geçen yıl satılan aile mezarlıkları nedeniyle bu talepleri karşılayamadıklarını ve alan yetersizliği nedeniyle eş mezarlığı taleplerinin geçici olarak durdurulduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri, ilgili yazının Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne gönderildiğini ve işlemlerin devam ettiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Diyarbakır Belediye Yeniköy Sağlık Güncel Çevre Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.