DOLAR 34,1138 0.28%
EURO 38,1308 0.18%
ALTIN 2.859,091,07
BITCOIN 21529411.97515%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Diyarbakır’da Kitap Fuarı Tanıtıldı
12 okunma

Diyarbakır’da Kitap Fuarı Tanıtıldı

ABONE OL
Eylül 11, 2024 07:47
Diyarbakır’da Kitap Fuarı Tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’da 30 Kasım ile 8 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Kitap Fuarı’nın tanıtımı gerçekleştirildi.

DTSO ve TÜYAP Fuarcılık ortaklığıyla Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan fuarın tanıtım toplantısı DTSO Toplantı Salonunda yapıldı.

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, toplantıda yaptığı konuşmada, Diyarbakır’ın 2005 yılından beri bir fuar merkezi olma hedefiyle çalıştıklarını vurguladı. 2008 yılında TÜYAP ile imzalanan anlaşmanın fuarcılık alanında önemli bir adım olduğunu belirten Kaya, “Salgın ve deprem gibi zorluklar fuar sürecini etkiledi, ancak çalışmalarımız devam ediyor. Kitap Fuarı sadece şehrimizin değil, bölgenin en önemli fuarlarından biri olacak. Kentin ve bölgenin fuara ilgisi oldukça yüksek.” dedi.

TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 45 yıldır Türkiye’de fuarcılık sektörüne önemli katkılar sağladıklarını ifade etti. Fuarların kentlerin ekosistemine ve kültürüne değer kattığını vurgulayan Ersözlü, “Diyarbakır fuar kültürü olan bir şehir. Bu bölgede aydın ve edebiyat dünyasını takip eden geniş bir okur kitlesi bulunuyor. 30 Kasım’da bölgenin en nitelikli fuar merkezinde kitap fuarını açacağız. 9 gün boyunca Türkiye’nin yazarlarını, şairlerini ve sanatçılarını Diyarbakır’da ağırlayacağız.” şeklinde konuştu.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk ise şunları söyledi:

“Kitap fuarları, yayıncıları, yazarları ve okurları bir araya getiren önemli etkinliklerdir. Diyarbakır, tarihsel olarak edebiyatın önemli merkezlerinden biridir. Çevre illerden de gelen okurların olması bizi heyecanlandırdı. Burada yazarlar ve şairler olacak. 30 Kasım’da bir kültür şöleni yaşayacağız.”

Kaynak: AA / Güncel

Kültür Sanat Etkinlik Edebiyat Kültür Güncel Aralık

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP