DOLAR 34,0896 0.2%
EURO 38,1315 0.17%
ALTIN 2.846,920,63
BITCOIN 21735342.65513%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Diyarbakır’da kaybolan çocuklara psikososyal destek
11 okunma

Diyarbakır’da kaybolan çocuklara psikososyal destek

ABONE OL
Ağustos 30, 2024 09:45
Diyarbakır’da kaybolan çocuklara psikososyal destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’ın kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasıyla başlayan arama çalışmaları devam ediyor. Bu zorlu süreçte, çocukların ruhsal durumunu desteklemek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden psikososyal destek ekibi harekete geçti.

21 Ağustos’ta kaybolduğu bildirilen Narin için, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden itfaiye ekipleri arama çalışmaları yürütüyor. Narin’in bulunması için seferber olan yetkililer, kayıp kız çocuğunun ailesinin yaşadığı acıyı hafifletmek için ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar.

Psikososyal destek ekibinin koordinatörü Berat Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köydeki çocuklara ruhsal destek sağlamak amacıyla çalışmalara başladıklarını söyledi. Albayrak, Narin bulununcaya kadar mahallede kalacaklarını ve çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Ekip, mahallenin taziyeevinde oluşturulan bir alanda çocuklara destek eğitimleri veriyor.

“Narin 8 günden beri kayıp. Arkadaşlarının bu süreçten olumsuz etkilenmiş olabileceğini düşünerek çalışmalara başladık. Çocuklara psikolojik destek vererek kaygı, stres ve kötü duygularını atlatmalarına yardımcı olmak istiyoruz,” diyen Albayrak, uzman ekibin çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

Albayrak, bugün itibariyle grup terapisi şeklinde çalışmalar başlattıklarını belirterek, mahalledeki tüm çocukları kapsayacak şekilde çalışmayı genişletmeyi hedeflediklerini ifade etti. Köyde yaşayan yetişkinlere de bireysel görüşmelerle destek sağlamak için planlama yaptıklarını da sözlerine ekleyen Albayrak, “Onları da bu zorlu süreçten en az etkilenen şekilde geçirmek için çalışıyoruz. Çocukların ve yetişkinlerin bir konfor alanı oluşturarak bu olumsuz duygu durumlarından birazcık uzaklaşmasını amaçlıyoruz,” dedi.

Arama çalışmalarının devam ettiği Tavşantepe Mahallesi’nde, yetkililerin ve psikososyal destek ekibinin çabaları, kayıp Narin’in bulunması ve mahalle sakinlerinin bu zorlu süreçten mümkün olduğunca az etkilenen şekilde geçmesi için yoğunlaşıyor.

Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP