DOLAR 34,1557 0.16%
EURO 38,0110 -0.23%
ALTIN 2.878,750,14
BITCOIN 21663751.40764%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:25

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Diyarbakır Hevsel Ortaokulu Öğrencisi Dünya Birincisi Oldu
21 okunma

Diyarbakır Hevsel Ortaokulu Öğrencisi Dünya Birincisi Oldu

ABONE OL
Ağustos 18, 2024 08:38
Diyarbakır Hevsel Ortaokulu Öğrencisi Dünya Birincisi Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Londra’da düzenlenen United Kingdom Teen Eagle Global yarışmasında, Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Ortaokulu öğrencisi Rober Enes Tan, dünya çapında başarılar elde etti. Tan, ‘Spelling Bee’ kategorisinde, kelimelerin harf harf söylendiği bir yarışmada, dünya birinciliğine ulaştı. Ayrıca ‘Knowledge Quiz’ kategorisinde de dünya ikincisi olarak başarısını perçinledi.

Her yıl Londra’da düzenlenen Teen Eagle İngilizce yarışmasına bu yıl 52 ülkeden 4 bin 600 öğrenci katıldı. Rober Enes Tan, 4 Haziran – 23 Ağustos tarihleri arasında süren yarışmada Teen Eagle 1 English Competitions grubunda mücadele etti. Tan, Disneyland’e gitme hayaliyle İngilizce öğrenmeye başladığını ve annesinin onu İngilizce kitaplar okuyarak ve filmler izleyerek desteklediğini belirtiyor. Kelime dağarcığını geliştirmek için düzenli olarak hikaye okuyan Tan, üçüncü sınıfta Cambridge PET sınavından B2 seviyesinde sertifika aldı.

Tan, bu yıl düzenlenen Teen Eagle yarışmasına katılmaktan duyduğu heyecanı dile getirerek, yarışmanın iki aşamadan oluştuğunu vurguluyor. Receptive Skills aşamasında Knowledge Quiz ve Spelling Bee kategorileri bulunurken, Productive Skills aşamasında ise Writing Challenge ve Persuasive Speaking kategorileri yer alıyor. Tan, Spelling Bee’de dünya birinciliği, Knowledge Quiz’de dünya ikinciliği ve Receptive Skills genel sıralamasında da dünya ikinciliği elde ederek, bir altın madalya, bir gümüş madalya ve diğer kategorilerden üç kupa kazandı. Bu başarıyı düzenli çalışması ve geniş kelime dağarcığına borçlu olduğunu belirten Tan, hem mutlu olduğunu hem de gurur duyduğunu ifade ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Bahçeşehir Diyarbakır Londra Dünya Eğitim Yerel Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP