DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2150241-0.65795%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

16:28

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Diyarbakır annelerinin dramını anlatan belgesel Batman’da gösterildi
13 okunma

Diyarbakır annelerinin dramını anlatan belgesel Batman’da gösterildi

ABONE OL
Eylül 6, 2024 08:48
Diyarbakır annelerinin dramını anlatan belgesel Batman’da gösterildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batman’da, Diyarbakır annelerinin yaşadığı dramı gözler önüne seren “Sesler ve Yüzler” belgeseli, izleyicilerle buluştu.

Dağa kaçırılan çocukları için eski HDP il binası önünde oturma eylemi gerçekleştiren annelerin hikayesini anlatan belgesel, Batman Valiliği’nin ev sahipliğinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gösterildi.

Gösterimin ardından, belgeselin yapımcısı ve AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu ile yönetmen Yasemin Çekiç, izleyicilerle bir araya gelerek film hakkında konuştular.

Miroğlu, bölgenin yaşadığı acıları görmezden gelmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, Diyarbakır annelerinin yaşadığı derin acıları duyduğunu ve onların çadırında vakit geçirdiğini söyledi. Yaşanan acılara kayıtsız kalamadığını belirten Miroğlu, anne ve babalarla görüşmeler yaparak, röportajlar alarak, bu acıyı belge haline getirme yoluna gittiklerini dile getirdi.

Yönetmen Çekiç ise, bölgeyi yakından tanımak ve konuyu daha iyi anlamak için çok sayıda kitap okuduğunu, belgeseli hazırlarken duygusal olarak etkilendiğini ifade etti. Çekiç, belgeselde efekt kullanmaktan kaçınarak, annelerin hikayelerini olduğu gibi yansıtmaya çalıştığını, sözlerini kısaltmaktan kaçındığını belirtti.

Belgeselin gösterimine Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi, vali yardımcıları, kaymakamlar, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kültür Sanat Diyarbakır Yönetmen Belgesel Güncel batman

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP