DOLAR 34,2432 0.04%
EURO 37,2104 -0.06%
ALTIN 3.008,960,47
BITCOIN 2332188-0.12907%
İstanbul
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:54

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Hafızlık Merasimi Açıklamaları
5 okunma

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Hafızlık Merasimi Açıklamaları

ABONE OL
Ekim 21, 2024 07:47
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Hafızlık Merasimi Açıklamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye’de 2.000’den fazla yatılı Kur’an kursu olduğunu belirtti ve bu kurslara destek veren herkese teşekkür etti. 85.000 öğrencinin bu kurslarda hafızlık eğitimi aldığını belirten Erbaş, onlara dua etti ve Allah’ın onlara kolaylık vermesini diledi.

Pendik Müftülüğü tarafından Erenköy Kur’an Kursu’nda eğitimini tamamlayan 40 hafız için düzenlenen “Erenköy Kuran Kursu 8. Hafızlık İcazet Merasimi”nde hafız öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve Reis-ül Kurra Mustafa Demirkan’ın önünde Kur’an tilaveti yaptı.

Törende konuşan Erbaş, Kur’an öğrenmenin ve öğretmenin en hayırlı iş olduğunu vurguladı. Bu merasiminin Peygamber Efendimizin müjdesine nail olmaya vesile olacağını söyleyen Erbaş, Kur’an’ı hıfzın Allah tarafından bir müjde olarak anlatıldığını ve hafızların Allah’ın şerefli melekleriyle beraber olacağına dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığının hafızlık geleneğini ve faaliyetlerini sürekli geliştirdiğini belirten Erbaş, Kur’an’ın hayat kitabı ve rehberi olduğunu ve onun ilkelerine göre yaşamayı amaçladıklarını söyledi. Erbaş, Kur’an’ın insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderildiğini hatırlatarak, her bireyin Kur’an’ın rehberliğinde hayatını devam ettirmeye çalışması gerektiğini vurguladı.

Erbaş, Kur’an’ın ilkelerini ve emirlerini tüm insanlığa, özellikle ailelere, gençlere ve çocuklara hatırlatmayı sürdüreceklerini belirterek, çocukların ibadetlerini ve namazlarını hatırlamalarını istedi.

Konuşmaların ardından 40 hafıza icazetleri verildi. İcazet belgelerini Diyanet İşleri Başkanı Erbaş takdim etti. Törene Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenme Süreçleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı İhsan Erkul, Zümrüt Vakfı Başkanı Cihat Aslanoğlu ile Pendik kaymakamı, ilçe milli eğitim müdürü ve belediye başkanı katıldı.

Kültür Sanat Ali Erbaş Erenköy Türkiye Güncel Eğitim Tören

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP