DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2153753-0.2499%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:06

SABAHA KALAN SÜRE

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Müslümanların birlik ve dayanışmayı güçlendirmesi gerektiğini belirtti
10 okunma

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Müslümanların birlik ve dayanışmayı güçlendirmesi gerektiğini belirtti

ABONE OL
Eylül 4, 2024 07:56
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Müslümanların birlik ve dayanışmayı güçlendirmesi gerektiğini belirtti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam toplumlarının karşılaştığı sorunları çözmek için ortak hareket etme çağrısında bulundu. Erbaş, Müslümanlar arasında dostluk, dayanışma ve işbirliğini güçlendirerek, sorunlara ortak çözümler üretmek için istişari yöntemler ve stratejiler geliştirmenin gerekliliğini vurguladı.

Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından düzenlenen Türkiye-Malezya İslam Astronomisi Uygulamaları Çalıştayı’na katılarak yaptığı konuşmada, İslam astronomisinin önemini ve Müslüman ülkeler arasında uygulama farklılıklarının varlığını dile getirdi.

Erbaş, Türkiye ve Malezya’yı Müslüman dünyasının önemli ülkeleri olarak tanımlarken, bu ülkelerin İslam dünyasının karşılaştığı sorunların çözümüne öncülük etme sorumluluğunu taşıdığını belirtti. Ortak çalışmalar ve projeler üreterek bilgi ve tecrübe paylaşımı yoluyla Müslümanların hizmetlerini güçlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

Erbaş, günümüzde insanlığın karşı karşıya olduğu çevresel sorunlar, salgın hastalıklar, ekonomik problemler ve siyasi krizlere değinerek, İslam’ın bu sorunlara çözüm sunabilecek yegane değer olduğunu ifade etti.

Müslümanların sosyal, siyasi, ekonomik ve akademik hayatın her alanında örnek ve başarılı çalışmalar gerçekleştirerek güven verici adımlar atması gerektiğini vurgulayan Erbaş, Gazze’de yaşanan soykırımı hatırlatarak, Müslüman ülkelerin liderlerinin bir araya gelip bu büyük sorunu çözmek için ortak hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

Çalıştaya Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Abdurrahman Haçkalı, Diyanet Akademisi Başkanı Enver Osman Kaan, Malezya Malaya Üniversitesi İslami İlimler Akademisi Dekanı Prof. Dr. Mohd Fauzi Bin Hamat ve iki ülkeden ilim insanları katıldı.

Ali Erbaş Malezya Türkiye Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP