DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21522040.24848%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Diyanet 9 Ağustos 2024 Cuma Hutbesi PDF metni | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku!
7 okunma

Diyanet 9 Ağustos 2024 Cuma Hutbesi PDF metni | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku!

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 10:39
Diyanet 9 Ağustos 2024 Cuma Hutbesi PDF metni | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu haftanın Cuma hutbesinin konusu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından resmi internet sitesinde yayınlandı. Vatandaşlar, 9 Ağustos Cuma hutbesinin içeriğini merakla bekliyor. Peki, bugünkü hutbe ne hakkında? İşte detaylar ve Cuma hutbesinin tamamı haberimizde…

9 AĞUSTOS CUMA HUTBESİ

Muhterem Müslümanlar!

Peygamber Efendimiz (s.a.s), “Düşmanlarınızın üzerinize saldırmaları yakındır” buyurmuş ve “Siz sayıca çok olacaksınız. Fakat selin önündeki çer çöp gibi savrulacaksınız.” şeklinde bir uyarıda bulunmuştur. Düşmanların kalplerinden Müslümanların heybetinin ve azametinin çıkartılacağını ve Müslümanların kalplerine de ‘vehni’ yerleştirileceğini bildirmiştir. Sahâbî, “Ya Resûlallah! Vehen nedir?” diye sorunca Sevgili Peygamberimiz (s.a.s), “Dünyayı aşırı sevmek ve ölümü kötü görmektir!” buyurdu.

img

Canlı yayında WhatsApp’ı silen başkan gözünü başka bir platforma dikti

img

Yasak mı geliyor? RTÜK son zamanlarda popüler hale gelen o yayınları yakın takibe aldı

img

Kolonları büyük hasar aldı! İETT otobüsünün çarptığı bina için karar verildi

Aziz Müminler!

Bu hadisler, birlik ve beraberliğin önemini vurgulamaktadır. Müslümanlar birlik içinde hareket ettiklerinde varlıklarını korurlar ve asil duruşlarını sürdürürler. Ancak dünya sevgisine kapılıp ahireti unuturlarsa güçlerini kaybederler ve zillete düşerler. Allah ve Resûlü’nün sevgisinden ziyade mal, mülk, makam ve şöhret sevgisi kalplere yerleşirse Müslümanlar savrulacak ve bölüneceklerdir.

Kıymetli Müslümanlar!

Bizler, günlük hayatın yoğunluğunda İslam’ın ilkelerini göz ardı edebiliyoruz. Allah’a, çevremize ve insanlara karşı sorumluluklarımızı ihmal edip tamamen dünyaya yönelebiliyoruz. Kulluğumuzu unutup ahlaki değerleri hayatımızdan çıkarabiliyoruz. Hâlbuki Cenâb-ı Hak, “Siz geçici dünya menfaatini istiyorsunuz, Allah ise ahireti kazanmanızı istiyor.” ayetiyle bizleri uyarıyor. Dünya geçici bir yerdir ve gerçek mutluluk ahirettedir. Ancak dünya ve nimetleri kötü değildir. Kötü olan, insanı Allah’tan uzaklaştıran dünyevileşmedir. Unutmayalım ki, dünya ahiretin tarlasıdır ve Cennet’i kazanmak için çabalamalıyız.

Değerli Müminler!

Bugün dünyada kin, öfke, kötülük ve zulüm yaygınlaşmış durumda. Bunun sebebi sadece zalimlerin güçlü olması değil, aynı zamanda Müslümanların çalışmayı tembelliğe kurban etmeleri ve sorumluluklarını yerine getirmemeleridir. Vatanlarını ve değerlerini korumak için gerekli hazırlıkları yapmadıkları ve imanlarını, salih amelleri ve güzel ahlakı hayatlarına uygulamamalarıdır. Allah, iman edip dünyada ve ahirette yararlı işler yapanlara yeryüzünde hâkimiyet vereceğini vaat etmiştir. Gün, dünyevileşmeden kurtulup, birliğe ve huzura doğru yürüme günüdür. Müminlere şefkat ve merhameti, kâfirlere ve zalimlere karşı vakar ve izzeti kuşanma zamanıdır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Gündem Eğitim Yaşam Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP