DOLAR 34,2949 0.17%
EURO 37,1893 0.06%
ALTIN 2.995,94-0,52
BITCOIN 23174471.33402%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:53

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Dışişleri Bakanlığı'ndan Netanyahu ve savaş kabinesine tepki | Dış Haberler
9 okunma

Dışişleri Bakanlığı'ndan Netanyahu ve savaş kabinesine tepki | Dış Haberler

Dışişleri Bakanlığı, İsrail yönetiminin Türkiye ve Birleşmiş Milletler'i (BM) hedef almasının sürpriz olmadığını, bölgesel barışın önündeki en büyük engelin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve savaş kabinesi olduğunu bildirdi

ABONE OL
Ekim 25, 2024 07:46
Dışişleri Bakanlığı'ndan Netanyahu ve savaş kabinesine tepki | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanlığı, resmi X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’de 40.000’den fazla sivili katletmesini kınadı. Bakanlık, İsrail’in uluslararası hukuku ve normları hiçe sayarak işlediği soykırımı “eli kanlı” olarak nitelendirerek, bu vahşetin bölgede ve ötesinde işgal, katliam ve devlet teröründen başka bir şey getirmediğini belirtti. Açıklamada, İsrail’in ülkemizi ve BM’yi hedef almasının sürpriz olmadığı belirtildi.

Bakanlık, İsrail’in Filistin, Lübnan ve Suriye’de uyguladığı devlet terörünün uluslararası alanda yaşadığı acziyetin ve izolasyonun bir yansıması olduğunu vurguladı. Açıklamada, Netanyahu ve savaş kabinesinin bölgesel barışın önündeki en büyük engel olduğu ifade edildi.

Paylaşımda, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın şahsi çıkarları için seviyesiz ithamlara başvurmuş olmasının, Netanyahu hükümetinin savaşı bölgeye yayarak siyasi ömrünü uzatma çabasının bir parçası olduğu belirtildi. Bakanlık, bu tür söylemlerin dikkate değer bulunmadığını vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.