DOLAR 34,0204 -0.14%
EURO 38,0462 0.3%
ALTIN 2.826,100,84
BITCOIN 21526436.10222%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

19:14

AKŞAMA KALAN SÜRE

Dışişleri Bakan Fidan yarın AB toplantısına katılacak | Dış Haberler
20 okunma

Dışişleri Bakan Fidan yarın AB toplantısına katılacak | Dış Haberler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yarın Brüksel'de düzenlenecek Avrupa Birliği (AB) Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'na (Gymnich) katılacağı öğrenildi. Dışişleri Bakanlık kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, Türkiye ve AB arasındaki işbirliğinin ve diyaloğunun artırılması, küresel ve bölgesel sorunlara ortak çözüm arayışları, enerji, terörle mücadele gibi farklı konular masaya yatırılacağı belirtildi. Vize meselesinin de ele alınacak başlıklar arasında olduğu ifade edildi

ABONE OL
Ağustos 28, 2024 08:45
Dışişleri Bakan Fidan yarın AB toplantısına katılacak | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği (AB) Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı (Gymnich) için Brüksel’e gidecek olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 29 Ağustos’ta Belçika’nın başkentinde düzenlenecek toplantıda yer alacak.

Geçen hafta AB’nin Türkiye’ye gönderdiği davetiye üzerine Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Brüksel’e seyahat etmesi planlanıyor. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Bakan Fidan’ın görüşmelere katılacağını duyurmuştu.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Bakan Fidan, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Komisyon Başkan Yardımcısı Josep Borrell ile Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Olivér Várhelyi ile görüşecek.

GÜNDEMDE ÖNEMLİ KONULAR

Toplantıda, Türkiye ve AB arasındaki işbirliği ve diyaloğun güçlendirilmesi, yeşil ve dijital çözüm odaklı iş birliği, küresel ve bölgesel sorunlara ortak çözüm arayışları, enerji, terörle mücadele gibi konular ele alınacak.

Türkiye, Kıbrıs konusunda AB’ye net bir şekilde görüşlerini iletecek. Ayrıca, vize meselesi de görüşülecek ve vize süreçlerinde yaşanan sorunlar yetkililerle masaya yatırılacak.

DİPLOMATİK TEMASLAR

Toplantı, Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerde yeni bir dönem başlatma amacıyla düzenleniyor. Bu davetin, 15 Temmuz 2019 tarihli AB Dış İlişkiler Konseyi kararlarının revize edilmesi için bir zemin hazırlaması umuluyor.

Sözcü Keçeli, bu davetin ilişkilerde bir diyalog arayışı olarak değerlendirildiğini ve AB’nin Türkiye ile ilişkilerini geliştirme ihtiyacını kabul ettiğine işaret ettiğini belirtmişti.

Türkiye, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, vize serbestisi süreci, yapısal diyalog mekanizmalarının yeniden canlandırılması ve özellikle siyaset, ekonomi, ulaştırma ve enerji alanlarında işbirliğinin güçlendirilmesi gibi konularda somut adımlar atılmasını talep ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.