DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2153242-0.47382%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

16:28

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Dijital Pazarlama Danışmanı Ozan Durak Kimdir?
4 okunma

Dijital Pazarlama Danışmanı Ozan Durak Kimdir?

ABONE OL
Eylül 21, 2024 10:48
Dijital Pazarlama Danışmanı Ozan Durak Kimdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ozan Durak, 18 Aralık 1998’de Bursa’da doğmuştur. Ancak çocukluğu ve gençliği İstanbul’da geçmiştir. Dijital pazarlama alanında uzmanlaşmış genç bir girişimci olan Durak, Meta (Facebook ve Instagram) ile Google reklamcılığına odaklanarak sektörde önemli başarılara imza atmıştır.

Geleneksel Eğitim Modeli Dışında Bir Yolculuk

Lise yıllarında geleneksel eğitim sisteminin dışında, dijital dünyaya olan ilgisiyle yeni bir yola girmeye karar veren Durak, henüz öğrenciyken dijital pazarlama danışmanlığı yapmaya başlamıştır. Genç yaşında sektörde uzman bir isim olarak kabul gören Durak, dijital pazarlamanın dinamiklerine hâkim olmak ve yenilikçi çözümler üretmeyi hedeflemektedir.

Başarılı Bir Kariyer Yolculuğu

Bugüne kadar 100’den fazla markaya dijital pazarlama danışmanlığı hizmeti sunmuş olan Ozan Durak, yurt içi ve yurt dışında katıldığı eğitim ve mentorluk programlarıyla milyonlarca dolar değerinde reklam bütçesi yönetmiştir. Özellikle META platformunda yılda ortalama 600.000 ila 850.000 dolar arasında reklam bütçesi yöneten Durak, META’nın Resmi İş Ortağı olarak binlerce işletmenin reklam yayınlama sorunlarını çözmektedir.

Niş Pazarlara Odaklanma Stratejisi

Çeşitli sektörlerde edindiği deneyimlerden sonra, Ozan Durak daha etkili sonuçlar elde etmek için ajansını niş sektörlere yönlendirmeyi tercih etmiştir. Sağlık, sağlık turizmi ve mobilya sektörlerine odaklanarak bu alanlara özel dijital pazarlama çözümleri sunan Durak, sektörün önde gelen markalarıyla iş birlikleri kurmuştur.

Reklam Maratonu: Dijital Pazarlama Eğitimi

2022 yılında kurduğu Reklam Maratonu markasıyla işletme sahipleri ve girişimcilere yönelik canlı eğitimler düzenleyen Durak, yüzlerce kişiye dijital pazarlama eğitimi vermiştir. Bu eğitimler sayesinde birçok girişimci satışlarını en az %40 artırmış, bazıları ise kendi reklam ajanslarını kurarak iş sahibi olmuştur.

Yapay Zeka Destekli Küçük Bir Ekip

Ozan Durak, büyük ekiplerle çalışmak yerine, yapay zekâ ve otomasyon teknolojilerini kullanarak daha küçük bir ekip ile büyük işler başarabileceğine inanmaktadır. Şu anda, 4 kişilik butik bir ekip ile 25’ten fazla sağlık, sağlık turizmi ve mobilya markasına hizmet vermektedir.

Dijital Pazarlamanın Geleceğine Dair Görüşler

Ozan Durak, dijital pazarlamanın günümüz iş dünyasında stratejik önemini vurgulamaktadır. 2024 yılı itibariyle markaların reklam bütçelerinin %60-65’ini dijitale ayıracağını öngören Durak, dijital platformların markaların hedef kitlelerine ulaşmaları ve rekabet avantajı elde etmeleri için kritik bir rol oynadığını belirtiyor.

Dijital Reklamcılığın Avantajları

Dijital reklamcılık, ölçülebilir veriler, hedefleme yetenekleri ve maliyet etkinliği gibi avantajlarıyla markalar için vazgeçilmez bir pazarlama aracı haline gelmiştir. Durak, bu dönüşümün işletmelerin sürdürülebilir büyümeleri için dijital yatırımlarını artırmaları gerektiğini vurguluyor.

Haberler.com / İzzet Aydın – Teknoloji

İş Dünyası Teknoloji Instagram Facebook Eğitim Google

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.