DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Dijital Dönüşüm Yetenek Merkezi’nde 46 öğrenci sertifikalarını aldı
12 okunma

Dijital Dönüşüm Yetenek Merkezi’nde 46 öğrenci sertifikalarını aldı

ABONE OL
Eylül 13, 2024 07:48
Dijital Dönüşüm Yetenek Merkezi’nde 46 öğrenci sertifikalarını aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dijital Dönüşüm Yetenek Merkezi’nde (DDYM), gençlerin oyun ve kodlama yeteneklerini geliştirerek bu alanda başarılı yeteneklerin keşfedilmesini ve desteklenmesini hedefleyen bir eğitim programı düzenlendi. Bu programda eğitim gören 46 öğrenci, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldı.

Sertifikaları, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Vekili Yusuf Tancan ve jüri üyeleri tarafından öğrencilere takdim edildi. Tancan, konuşmasında, DDYM’nin gençlerin geleceğin teknolojilerine hazırlanmalarını sağlamak amacıyla kurulduğunu vurguladı.

Apple ile ortaklaşa kurulan swift kodlama atölyesi ve oyun atölyesine ek olarak, bu yıl ilk defa yapay zeka eğitimleri de DDYM programına dahil edildi. Tancan, bu ileri teknoloji odaklı eğitimlerin, gençleri dijital dünyanın taleplerine uygun becerilerle donatmayı amaçladığını belirtti.

Tancan ayrıca, Togg Trumore Deneyim Atölyesi’nin kurulumunun tamamlandığını ve gençlerin Togg’un Gemlik tesislerinde uygulama geliştirmeye yönelik çalışmalar yapabilecekleri bir ortam sağlandığını duyurdu. Bu atölyede, Togg’un milli akıllı cihazı olan Togg kullanılacak.

25 farklı üniversiteden, 18 farklı bölümde öğrenim gören 46 öğrenci, DDYM programına katılma fırsatı buldu. Programda, 7 haftalık yüz yüze eğitimler verilerek, öğrencilere teknik becerilerin yanı sıra girişimcilik, etkili sunum teknikleri gibi konularda da bilgi ve beceri kazandırıldı.

Tancan, atölyelerde alanında uzman 16 eğitmenden 40’tan fazla farklı konu başlığında eğitim verildiğini ve öğrencilere Unity, Unreal Engine ve SWIFT gibi teknik eğitimlerin yanı sıra pazar araştırması ve rakip analizi gibi konularda da yetkinlik kazandırıldığını söyledi.

Tancan, DDYM’nin yapay zeka alanında ülkenin nitelikli iş gücü potansiyelini güçlendirmeyi amaçladığını belirtti. Öğrencilere hitaben, “Dijital dönüşüm, bir yolculuktur ve bu yolculukta sizlerin ortaya koyacağı yenilikçi fikirler, ülkemizin dijital geleceğini şekillendirecektir.” dedi. Tancan, öğrencilere her zaman destek olacaklarını sözlerine ekledi.

Törenden sonra, Togg Deneyim Atölyesi tanıtıldı.

Dijital Dönüşüm Teknoloji Ekonomi Eğitim Güncel Tören

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP