DOLAR 34,1543 0.16%
EURO 38,0082 -0.24%
ALTIN 2.878,130,12
BITCOIN 21651701.13192%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:25

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Devlet hastanesi "Yapacak bir şey yok" dedi, özel hastane yarım milyonu alıp hastayı tabutta teslim etti
17 okunma

Devlet hastanesi "Yapacak bir şey yok" dedi, özel hastane yarım milyonu alıp hastayı tabutta teslim etti

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 11:43
Devlet hastanesi "Yapacak bir şey yok" dedi, özel hastane yarım milyonu alıp hastayı tabutta teslim etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şahismail Kömür, Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde entübe edildikten sonra, yakınlarının ısrarıyla özel bir hastaneye transfer edildi. Devlet hastanesindeki doktorlar, ameliyatın çok riskli olduğunu ve hayatta kalma şansının düşük olduğunu belirterek ameliyat önermemişti. Ancak, özel hastanenin doktoru, “imkansız” olarak nitelendirilen ameliyatı gerçekleştirebileceğini iddia ederek 550 bin TL ücret talep etti. Kömür’ün yakınları bu parayı borç alarak ödedi ve ameliyat gerçekleştirildi. Ne yazık ki, Şahismail Kömür ameliyatın ardından hayatını kaybetti.

DEVLET HASTANESİNDEKİ DOKTORLAR AMELİYAT İÇİN UYARDI AMA…

Şahismail Kömür, yakın zamanda kanser teşhisi konulmuştu ve Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılmıştı. Sağlığı giderek kötüleşen Kömür, entübe edilmek zorunda kaldı. Devlet hastanesindeki doktorlar, ameliyatın çok riskli olduğunu, hastayı kaybedebilecekleri konusunda uyarıda bulundular. Bunun üzerine yakınları, özel bir hastaneyle iletişime geçti ve doktorun, ameliyatı gerçekleştirebileceğini ve 550 bin TL ücret talep ettiğini söylediler. Kömür’ün ailesi, borç alarak parayı ödedi ve özel hastaneye götürülen Şahismail Kömür, ameliyatın ardından hayatını kaybetti.

Devlet hastanesi 'Yapacak bir şey yok' dedi, özel hastane yarım milyonu alıp hastayı tabutta teslim etti

“BİZİ KANDIRDILAR, FABRİKATÖR DEĞİLİZ”

Şahismail Kömür’ün oğlu Fırat Kömür, özel hastanenin babasının ölümünde ihmali olduğunu ve kandırıldıkları iddiasıyla bir video yayınladı. “Babam entübe edilmiş haldeydi ve devlet hastanesindeki doktorlar yapacak bir şey olmadığını söylediler. Biz özel hastanedeki doktora ulaştık ve o da bu imkansız ameliyatı gerçekleştirebileceğini söyledi. Kredi kartımızdan 550 bin TL aldılar, hastayı götürdüler ve ameliyatı yaptılar. İki gün sonra babam hayatını kaybetti. Biz kandırıldık, fabrikatör değiliz. Paramızı da iade etmediler. Canımızı yaktılar, umut verdiler, biz de o umuda tutunduk. Umarım birileri sesimizi duyar.”

Devlet hastanesi 'Yapacak bir şey yok' dedi, özel hastane yarım milyonu alıp hastayı tabutta teslim etti

“YILIN AMELİYATI OLMAYA ADAY”

Ameliyatı gerçekleştiren doktor, sosyal medya hesabından “Yılın ameliyatı olmaya aday… Tüm meslektaşlarımın eline sağlık” notuyla bir paylaşım yapması dikkat çekti.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Özel hastane yetkilileri, konuyla ilgili sorulara cevap vererek, mesai saatlerinin bittiği için bilgi verecek bir yetkilinin bulunmadığını, en kısa sürede dönüş sağlanacağını belirtti.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Devlet Hastanesi Operasyon Ameliyat İstanbul 3-sayfa Hastane Hukuk 3.Sayfa Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.