DOLAR 34,2782 0.01%
EURO 37,4510 -0.14%
ALTIN 2.922,73-0,18
BITCOIN 22216073.49228%
İstanbul
18°

AÇIK

16:00

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Dervişoğlu: Türk Milliyetçileri Siyasetten Uzak Durmamalı
8 okunma

Dervişoğlu: Türk Milliyetçileri Siyasetten Uzak Durmamalı

ABONE OL
Ekim 14, 2024 08:57
Dervişoğlu: Türk Milliyetçileri Siyasetten Uzak Durmamalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Türk milliyetçilerinin siyasetten uzak durmasını kabul edilemez bulduğunu belirterek, “Herkes milliyetçilik konusunda fikir beyan ederken, Türk milliyetçileri siyaset sahnesinden çekilmemelidir.” dedi.

Dervişoğlu, Milliyetçi Kongre Derneğinin Ankara’da düzenlenen 2. Büyük Kongresi’nde yaptığı konuşmada, muhalif cephede bile “dayatmacı” bir tavır gördüğünü ifade etti ve bu tür bir davranışın siyaset yapanlar için kabul edilemez olduğunu belirtti.

Seçmenin siyasetçilere olan güvenini kaybettiğini söyleyen Dervişoğlu, bu durumu değiştirmek için çaba göstermeleri gerektiğini vurguladı. “Biz, tüm Türkiye’yi kucaklayan bir anlayışa sahip çıkıyoruz.” diyen Dervişoğlu, “Temsilciliğimizden vazgeçtiğimiz için yıllardır Türk kelimesine alerjisi olan, Türklerden başka herkesin çıkarını düşünen insanlar ülkemizi yönetti. Bu yüzden sizden en büyük talebim konuşmanızdır. Türk milliyetçileri sesini duyurmalıdır.” diye ekledi.

“Bu kötü gidişata hep birlikte ‘hayır’ diyeceğiz.” diyen Dervişoğlu, sorunların çözümünün yönetimde olduğunu belirterek, iktidar talep etmek için siyasetin içinde olunması gerektiğini söyledi.

Salondakilere bir partide siyaset yapmaları çağrısını yapan Dervişoğlu, “12 Eylül’den sonraki dönemde bize öyle bir depolitizasyon süreci yaşattılar ki aileler çocuklarını üniversitelere gönderirken, ‘Sakın siyasete bulaşma’ diye uyarıyordu. Bu durum, bugün iktidarda olanların işine geldi. Kendi fikirlerine uygun bir nesil yetiştirmek için, Türkiye’de emperyalist güçlerin planladığı müdahalelerin bir parçası olarak Türk ve Türk milliyetçileri siyasetin dışına itilmeye çalışıldı.” dedi.

“Türkiye’yi düzeltecek, Türkleri yeniden mutlu, güvenli, huzurlu ve müreffeh bir yaşama kavuşturacak yegane siyasetin temsilcisi olarak görevime devam edeceğim.” diyen Dervişoğlu, “Bu kötü gidişata hep birlikte ‘hayır’ diyeceğiz. Yapılması gerekenler yapılsın, inşa edilmesi gerekenler inşa edilsin. Ben size ‘Peşimden gelin’ diyemem ama size söz veriyorum, siz bana ‘Peşimden gelin’ derseniz, sonuna kadar sizinle beraber olacağım.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Politika Siyaset Eğitim Güncel ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP