DOLAR 34,1151 0.28%
EURO 38,1432 0.21%
ALTIN 2.867,381,36
BITCOIN 21626920.80933%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:29

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Depremzedelerin çocukları üniversiteye yerleşti
10 okunma

Depremzedelerin çocukları üniversiteye yerleşti

ABONE OL
Eylül 7, 2024 10:47
Depremzedelerin çocukları üniversiteye yerleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Osmaniye’de 6 Şubat depremleri sonrası ağır hasar gören evlerinin yıkılmasının ardından konteyner kentte yaşamaya başlayan Demirkol ailesinin 20 yaşındaki kızı Aleyna, İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne, 18 yaşındaki oğlu Yasin Alp ise Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleşti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri Osmaniye’yi de derinden etkiledi ve 1010 can kaybına yol açtı. Depremde 173 bina yıkılırken, 527 bina kontrollü olarak yıkıldı ve 8 bin 809 bina ağır hasar gördü. Esenevler Mahallesi’nde yaşayan Demirkol ailesinin evi de 6 Şubat’ta ağır hasar gördü ve kısa süre sonra yıkıldı. Depremde kurtulan aile bireyleri, ilk üç gün çadırda kaldılar ve sonrasında aile yakınlarının yanında bir süre geçirdiler. Daha sonra, Fakıuşağı Mahallesi’nde kurulan konteyner kente taşındılar. Aleyna, üniversite sınavında 430,51 puan alarak hayalini kurduğu İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandı. Kardeşi Yasin Alp ise 465,22 puanla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kabul edildi. Kamu kurumunda çalışan baba Tevfik ve ev hanımı anne Dilek Demirkol, zorlu bir sınav hazırlık sürecinin ardından çocuklarının başarılarından dolayı büyük mutluluk duyuyorlar.

‘HAYALİME KAVUŞTUĞUM İÇİN MUTLUYUM’

Aleyna Demirkol, 6 Şubat depremlerinin ardından yaşadıkları zorlukları anlatırken, “Hem psikolojik olarak kötüydük hem de yaşam alanımız kısıtlıydı. Ders çalışmamız oldukça zorlaştı. Ancak, yaşayabileceğimiz bir alanımız vardı. Çoğu zaman ailemizin dışarı çıkmasını bekliyorduk çünkü sessiz ve sakin bir ortamımız yoktu. Sonrasında konteyner kentte açılan Kızılay kütüphanesine gitmeye başladık. Sabahtan akşama kadar kütüphanede ders çalıştık ve sonunda emeklerimizin karşılığını aldık. Diş hekimliği okumak her zaman hayalimdi ve hayallerime kavuştuğum için çok mutluyum” dedi.

’21 METREKARELİK BİR ALANA SIĞMAK ZOR’

Yasin Alp Demirkol ise sınav süreci boyunca yaşadıkları zorlukları şöyle anlattı: “Sınav sürecinde konteyner kentte 5 kişilik bir aile olarak 21 metrekarelik bir alana sığmaya çalıştık. Her yer doluydu ve ders çalışabileceğimiz bir alanımız yoktu. Çok zorlandık ve ders çalışmak için ailemizin dışarı çıkmasını beklemek zorunda kaldık. Sonrasında Kızılay kütüphanesine gitmeye başladık ve orada bize gerekli ortam sağlandı. Kitap ve bilgisayar desteği aldık. Ablamla birlikte istediğimiz sonucu aldık.”

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Aydın Üniversitesi Binali Yıldırım Erzincan Osmaniye Eğitim Güncel Deprem

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP