DOLAR 34,1844 0.13%
EURO 38,1866 -0.17%
ALTIN 2.931,53-0,05
BITCOIN 22350471.692%
İstanbul
24°

AÇIK

16:21

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Depremzede Öğretmen Yeniden Yürümeye Başladı
2 okunma

Depremzede Öğretmen Yeniden Yürümeye Başladı

ABONE OL
Eylül 27, 2024 10:56
Depremzede Öğretmen Yeniden Yürümeye Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından, emekli öğretmen Mehmet Osman Kurtoğlu (76), hayatının en büyük mücadelesini veriyor. 6 Şubat’ta, 8 katlı bir binadan düşen güneş panelinin altında kalan Kurtoğlu, sol bacağını kaybetti. Ancak umutsuzluğa kapılmayan Kurtoğlu, Ankara’da uygulanan protez bacağıyla yeniden ayağa kalkmaya hazırlanıyor.

Hatay’da yaşayan Kurtoğlu, depremin ilk anlarında evinden dışarı çıkarak yıkılan binanın enkazından kurtulmayı başarmıştı. Fakat yan binanın 8. katından düşen güneş paneli, Kurtoğlu’na ağır yaralar verdi. Adana’daki bir özel hastaneye kaldırılan Kurtoğlu, sol bacağını diz üstünden ampute olmak zorunda kaldı. 24 Temmuz’da Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne sevk edilen Kurtoğlu, burada protez bacak uygulamasıyla yeni bir hayata merhaba dedi.

‘ADIM ATMAK ÇOK GÜZEL’

Depremde yakınlarını kaybeden Kurtoğlu, “Depremde binamız yıkıldı, ancak ben enkaz altında kalmadım. Evden çıktım, yolun karşısına geçtim. Tam o esnada 8 katlı bir binanın çatısından güneş paneli düştü ve ayaklarımı biçti. Hastanede bacağımı ampute ettiler. Konya’daki bir özel hastaneye sevk edildim. 6 ay orada kaldım. Ardından başka bir hastaneye sevk edildim. Orada da 6 ay yattım. Ama bana daha kapsamlı ve teşekküllü bir hastaneye gitmem söylendi. Bir daha adım atamayacak olmak beni çok sarsmıştı. Sonra buraya geldim. Fizik tedavi alıyorum. Protezimi taktılar. İlk adımımı aylar sonra, uzun zaman sonra atabildim. Allah’a binlerce kez şükürler olsun. Adım atmak çok güzel. Benim gibi depremzedeler hayat mücadelelerini kaybetmesinler. Yaşam güzel” diyerek duygularını dile getirdi.

‘YAKINDA TABURCU EDERİZ’

Prof. Dr. Hatice Bodur, Kurtoğlu’nun hastaneye geldiğinde birçok problemi olduğunu belirterek, “Çünkü üzerine güneş paneli düşmüştü. Sağ alt ekstremitesinde parçalı bir kırığı vardı. Sol alt ekstremitesi amputeydi. Biz de kendisine burada gerekli tedavileri elimizden geldiğince gösterip protez uygulamasını yaptık. Ardından bu protez uygulamasının rehabilitasyonunu yaptık. Bu kesinlikle bir ekip işi. Hemşirelerimiz, fizyoterapistlerimiz bütün ekip olarak gerekeni yaptık. 2 hafta önce kadar hastamız protezinin de takılmasıyla birlikte ayağa kalktı. Yardımcı yürüme araçlarından kanedyenlerle adım atabiliyor. Önümüzdeki günlerde daha da iyiye gideceğini bekliyoruz. Şu anda rehabilitasyon süreci devam ediyor; ancak sürecin sonuna çok yaklaştık. Yakında taburcu ederiz” ifadelerini kullandı.

Haber-Kamera: Kaan ULU-Canberk ÖZTÜRK/ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Kurtoğlu Kahramanmaraş Ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.