DOLAR 34,1155 0.28%
EURO 38,0962 0.09%
ALTIN 2.865,611,30
BITCOIN 21630631.63122%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Depremzede öğrenciler Kızılay’ın Çamkoru Kampı’nda buluştu
27 okunma

Depremzede öğrenciler Kızılay’ın Çamkoru Kampı’nda buluştu

ABONE OL
Eylül 3, 2024 09:56
Depremzede öğrenciler Kızılay’ın Çamkoru Kampı’nda buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Depremden etkilenen öğrenciler, Kızılay’ın Ankara Çamkoru’nda düzenlediği bir gençlik kampında bir araya geldi.

Türk Kızılay, deprem bölgesinden yaklaşık 80 öğrenciyi ağırlayarak, onlara bir destek ve umut kaynağı oldu.

Kızılay, 1936 yılından beri gençlik kampları düzenleyerek, gençlerin dayanışma, yardımlaşma ve gönüllülük duygularını geliştirmeyi amaçlıyor. Son iki yıldır, bu kamplar deprem bölgesinden gelen öğrencilere öncelik vererek, onların zorlu süreçlerden geçerken kendilerini yeniden keşfetmelerine yardımcı oluyor.

25-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen “Tekstil Üretim ve Tasarım” temalı kampta, Adana, Adıyaman ve Osmaniye’den gelen genç kızlar, el sanatları, tasarım, afet ve ilk yardım eğitimlerine katılarak yeni beceriler edindiler. Spor, müzik, drama etkinlikleriyle dolu bir hafta geçiren öğrenciler, Anıtkabir ve Millet Kütüphanesi’ni ziyaret ederek Ankara’nın tarihi ve kültürel zenginliklerine tanık oldular.

Girişimci Dilek Yıldırım, kendi markasını kuran ve 436 ev kadınına istihdam sağlayan hikayesini paylaşarak, öğrencilere ilham verici bir örnek oldu. Aynı zamanda Kızılay’ın “Bir Damlacık Hikayesi” projesinde kullanılan kan damlası örgülerinin tasarımcısı olan Yıldırım, kariyer yolculuğunu anlatarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

“Kamp, girişkenliğimizi artırdı,” diyen Osmaniye’den katılan Sıdıka İrem Akıncı, kampın kendisine özgüven kazandırdığını ve çekingenliğini azalttığını belirtti. Doğa ile iç içe, temiz hava ve şehirden uzakta geçen zamanın kendisini mutlu ettiğini ifade eden Akıncı, kampı herkese tavsiye etti.

Adıyaman’dan katılan Yaren Parlak ise kampın kendisini çok mutlu ettiğini, okulların açılmadan önce doğa ile vakit geçirmenin önemli olduğunu söyledi. El sanatları, müzik aletleri öğrenerek, sahne gösterilerine katılarak yeni deneyimler kazanan Parlak, kampta birçok arkadaş edindiğini ve çok eğlendiğini belirtti. Kampın sona ermesinden üzüntü duyan Parlak, herkesin buraya gelmesini tavsiye etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Gençlik Kızılay Sağlık Güncel Ankara Deprem

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP