DOLAR 34,1179 0.28%
EURO 38,1109 0.12%
ALTIN 2.875,141,64
BITCOIN 2144318-0.60707%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Depremlerin Ardından YKS’ye Hazırlanan Öğrencilerden 36’sı Üniversiteye Yerleşti
15 okunma

Depremlerin Ardından YKS’ye Hazırlanan Öğrencilerden 36’sı Üniversiteye Yerleşti

ABONE OL
Ağustos 29, 2024 09:47
Depremlerin Ardından YKS’ye Hazırlanan Öğrencilerden 36’sı Üniversiteye Yerleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerden etkilenen öğrencilere eğitim desteği sunan Karadeniz Lifeship Rauf Bey Gemisi, üniversiteye geçiş yolunda önemli bir rol oynadı.

Depremin ardından İskenderun Körfezi’nde demirleyen gemi, depremde hasar gören Osman Ötken Anadolu Lisesi’nin 472 öğrencisine kapılarını açtı.

“Yüzer okul” olarak hizmet veren gemi, öğrencilere derslikler, yatakhane, etüt odaları, kütüphane ve dinlenme alanları gibi konforlu bir ortam sağladı.

Eğitim alan öğrenciler, ücretsiz olarak kitap ve ek kaynaklara erişim imkânına sahipti. 95 öğrenci Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girdi ve 36’sı lisans ve ön lisans programlarına yerleşti.

“Çocuklarımızla kocaman bir aile olduk”

Karadeniz Lifeship Rauf Bey Akademi Eğitim Koordinasyon Yöneticisi Zeynep Şahin, geçen yıl 691 öğrenciye eğitim bursu verdiklerini belirterek, gemide YKS’ye hazırlanan öğrencilerin önemli başarılar elde ettiğini söyledi.

“Öğrencilerin hayatına akademik, ruhsal ve psikososyal açıdan destek olabildiysek ne mutlu bizlere. Hafta içi eğitim alan çocuklarımızdan bazıları hafta sonu evine dönüyor, bazıları da gemide kalmayı tercih ediyor. Çocuklarımızla kocaman bir aile olduk. Onların güven dolu bakışlarını görmek bizler için en güzel hediye oluyor.”

Ağabey kardeş birlikte üniversite kazandı

YKS’de başarılı olan öğrencilerden Yusuf Emre Akdeniz, Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesine yerleştiğini belirtti. Depremde evinin ve okulunun zarar gördüğünü ifade eden Akdeniz, “Burada aile gibi çok sıcak bir ortam vardı. Sınava daha güzel ve odaklı şekilde çalıştık. Savcı olmayı düşünüyorum.” dedi.

Gemide birlikte sınava hazırlandığı kardeşi Yağmur Güneş’in de Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim göreceğini söyleyen Yusuf Güneş, Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazandı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşen Ezel Gül, depremde evinin ağır hasar almasına rağmen sınava yoğunlaştığını vurgulayarak, “Burası ders çalışma anlamında bize avantaj sağladı. Hocalarımız da çok yardımcı oldu. Hedefim sınavda ilk 5 bine girmekti, başardım. İnsanlara faydamın dokunması için tıp okumak istiyorum.” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi hayaline ulaşan Ahmet Açıkyol ise, “Gemide aldığım eğitimin verimli olduğunu düşünüyorum. Buradakilerle aile gibi olduk. Tıp okuma hedefimi tutturdum.” dedi.

Kaynak: AA / Güncel

İskenderun Karadeniz Deprem hatay Deprem Eğitim Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP