DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21551810.30102%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Deprem enkazından kurtarılan kedi sahibini bulamayınca itfaiyecinin yanına yerleşti
13 okunma

Deprem enkazından kurtarılan kedi sahibini bulamayınca itfaiyecinin yanına yerleşti

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 09:56
Deprem enkazından kurtarılan kedi sahibini bulamayınca itfaiyecinin yanına yerleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş’taki deprem enkazından kurtarılan ve ‘Maraş’ adını alan bir kedi, Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinde görevli Ufuk Akman’ın (27) 1,5 yıldır ev arkadaşı. Depremden sonra araba sallanması bile Maraş’ı strese sokuyor ve bağırmasına neden oluyor. Akman, “Sakin bir ortamda çok uslu” diyerek kedinin depremin etkisinden hala tam olarak kurtulamadığını belirtiyor.

6 Şubat depremlerinin ardından Dulkadiroğlu ilçesindeki İsmetpaşa Mahallesi’nde enkaz altından gelen miyavlama sesi, Ufuk Akman ve meslektaşı Mertcan Culfa’nın dikkatini çekmişti.

Uzun uğraşlar sonucu bulunan kedi, herhangi bir yaralanma olmadan kurtarıldı ve itfaiye ekipleri tarafından özenle bakımı yapıldı. İki haftalık görev süreleri boyunca birçok insanın hayatını kurtaran ekip, bu süreçte kedinin de bakımını ihmal etmedi. Sahibine ulaşılamayan kedi Ankara’ya getirildi ve Ufuk Akman ‘Maraş’ ismini vererek eşiyle birlikte bakımı üstlendi. Maraş, Ankara’daki yeni yuvasında iki yavru dünyaya getirdi ve yavrular sahiplendirildi.

‘KENDİNİ ENKAZIN ARASINDA ÇOK GÜZEL KORUMUŞ’

Mertcan Culfa, depremin 3. gününde Trabzon Bulvarı’nda bir binanın enkazında dinleme çalışmaları sırasında kediyi bulduklarını anlatıyor. “Çok yakınlardan gelen miyavlama sesi, ekip arkadaşım Ufuk’la beraber kediyi kurtarmamız için bizi harekete geçirdi. Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından kediyi sağ salim kurtardık. Kendini enkazın arasında çok iyi korumuş.” dedi.

‘BİZE BİR IŞIK GİBİ OLDU’

Ufuk Akman ise, 14 günlük görev süresi boyunca Maraş’ı beslediklerini ve 3 gün boyunca sahibinin bulunması için çabaladıklarını söylüyor. “Dönerken Maraş’ı yanımda götürmek istiyordum. Depremden sonra insanları kurtarmaya çalışırken yaşadığımız zorluklar nedeniyle psikolojik olarak yıpranmıştık. Maraş, bize bir ışık gibi oldu. Şu anda 2,5 yaşında olan Maraş, depremden sonra 2 yavru dünyaya getirdi. Yavruları da sahiplendirdik. Bir can kurtarmak ve sonra iki cana daha vesile olmak tarifsiz bir duygu. ” diye konuştu.

‘SAHİBİ ÇIKARSA GELİP, GÖREBİLİR’

Maraş’ın önceki sahibinin ortaya çıkması durumunda ne yapacağı sorulan Akman, “Maraş’la duygusal bir bağ kurdum. Vereceğimi düşünmüyorum. Gelip, görebilir kediyi; vermem. Maraş’ın sağlık durumu gayet iyi. Sürekli veterinere götürüyorum, çip de taktırdım. Depremin etkisi var, araba sallansa bile strese giriyor. Bağırmaya başlıyor. Ama sakin bir ortamda çok uslu.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş İtfaiye Ankara Deprem kedi Kurtarma Hayvanlar Deprem İtfaiye Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP