DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21525440.29999%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Deprem enkazından kurtarılan kedi sahibini bulamayınca itfaiyeciler tarafından sahiplenildi
12 okunma

Deprem enkazından kurtarılan kedi sahibini bulamayınca itfaiyeciler tarafından sahiplenildi

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 10:56
Deprem enkazından kurtarılan kedi sahibini bulamayınca itfaiyeciler tarafından sahiplenildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş depremlerinin ardından, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nde görevli Ufuk Akman (27), deprem enkazından kurtardığı bir kediyi sahiplendi. “Maraş” adını verdiği kedi, 1,5 yıldır Akman ile birlikte yaşıyor. Akman, Maraş’ın depremden etkilendiğini belirterek, “Arabayı sallasa hemen strese giriyor, bağırmaya başlıyor. Ancak sakin bir ortamda çok uslu” dedi.

Akman ve meslektaşı Mertcan Culfa, depremin ardından Dulkadiroğlu ilçesindeki İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan bir enkazdan kedi sesi duymuştu. Uzun uğraşlar sonucunda enkazdan çıkarılan kedi, iki haftalık görev süreleri boyunca itfaiye ekipleri tarafından bakımları yapıldı. Kedinin sahibi bulunamadığı için Ankara’ya getirildi ve Akman tarafından sahiplenildi. Maraş, Ankara’daki yeni yuvasında iki yavru dünyaya getirdi ve yavrular da sahiplendirildi.

‘KENDİNİ ENKAZIN ARASINDA ÇOK GÜZEL KORUMUŞ’

Maraş’ı enkazdan kurtaran Mertcan Culfa, depremin üçüncü gününde enkazda dinleme çalışmaları yaparken kediyi bulduklarını söyledi. “Bir binanın enkazında dinleme çalışması yaparken çok yakınlardan bir miyavlama sesi geldi. Ekip arkadaşım Ufuk’la beraber hemen çalışmaya başladık ve yaklaşık bir saat sonra kediyi sağ salim kurtardık” dedi. Culfa, kedinin kendini enkaz arasında çok iyi koruduğunu belirtti.

‘BİZE BİR IŞIK GİBİ OLDU’

Akman, Maraş’ı yaklaşık 14 gün boyunca beslediklerini ve sahibinin bulunması için de çaba sarf ettiklerini ancak sonrasında Ankara’ya geri dönmek zorunda kaldıklarını söyledi. Akman, “Maraş’ı yanımda götürmeyi çok istiyordum. Depremden sonra insanları kurtarmaya çalışırken, kurtaramadığımız insanları görünce psikolojik olarak çok etkilendik. Bu kedi bize o dönemde bir ışık gibi oldu. Şu an 2,5 yaşında ve depremden sonra 2 yavrusu oldu. Yavruları da sahiplendirdik. Maraş’ı kurtarmak ve sonra onun yavrularına da ev bulmak çok güzel bir his” diye konuştu.

‘SAHİBİ ÇIKARSA GELİP, GÖREBİLİR’

Maraş’ın önceki sahibinin ortaya çıkması durumunda ne yapacağı sorulan Akman, “Maraş’la duygusal bir bağ kurdum zaten. Vereceğimi düşünmüyorum. Tabii geli, görebilir kediyi; vermem. Maraş’ın sağlık durumu gayet iyi. Sürekli veterinere götürüyorum, çip de taktırdım, benim üzerime. Tabii ki depremin etkisi var. Bir yerden, bir yere götürürken araba sallasa direkt strese giriyor. Bağırmaya falan başlıyor. Etkisi var; ama sakin bir ortamda çok uslu” dedi.

Haber-Kamera Umutcan ÖREN-Ali Eren İĞDEANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş Kahramanmaraş İtfaiye Ankara Deprem kedi Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP