DOLAR 34,1258 0.29%
EURO 38,1389 0.17%
ALTIN 2.876,481,68
BITCOIN 2147595-0.38579%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde Güvenlik Görevlilerine Tehdit
6 okunma

Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde Güvenlik Görevlilerine Tehdit

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 07:45
Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde Güvenlik Görevlilerine Tehdit
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yaşanan olayda, bir gazi ile güvenlik görevlileri arasında çıkan tartışma sonucunda güvenlik görevlileri tehdit edildi. Sendika temsilcisi Zeki Kılıç, olayın medyada yanlış bir şekilde yansıtıldığını ve asıl mağdurun güvenlik görevlileri olduğunu savundu.

Olayda, 2017 yılında Fırat Kalkanı Harekatı sırasında yaralanan gazi S.G.’nin hastanede refakatçi değişimi sırasında güvenlik görevlileri ile tartışması sonucunda boğazı sıkılarak yere düştüğü iddia edildi. Bu iddia, sosyal medyada paylaşılan görüntülerle desteklendi ve büyük tepki topladı. PAÜ Rektörlüğü, sorumlu güvenlik görevlileri hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Sendika temsilcisi Zeki Kılıç, olayda güvenlik görevlilerinin suçlu gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade etti. Kılıç, “Videoların başlangıcına baktığımızda, kendisini gazi olarak tanıtan kişinin güvenlik görevlilerine ilk darbeyi vurduğunu görüyoruz. Diğer güvenlik görevlileri olayı yatıştırmaya çalışırken, gazi tekrar güvenlik görevlisine vurmuş ve tekme atmıştır. Video, sanki güvenlik görevlilerinin gaziye müdahale ettiği gibi gösteriliyor ancak gerçekte durum böyle değil. Hastanelerde ziyaret saatleri vardır ve gazi, ziyaret saatleri dışında hastanede bulunmasına rağmen, taşkınlık çıkartmıştır. Güvenlik görevlileri, kamu kuruluşunun düzenini bozmamak için gerekeni yapmışlardır.” dedi.

Kılıç, olayla ilgili olarak 4 güvenlik görevlisinin görevden uzaklaştırılmadığını ve idari bir soruşturma başlatıldığını belirtti. “Şu an gazi de rektörlüğe bağlı bir kurumda çalışmaktadır. Bu nedenle iki tarafı da ilgilendiren bir soruşturma başlatıldı. Bu sürecin takipçisi olacağız. Güvenlik görevlileri, kamu güvenliğini sağlamak için işini yapıyordu ve mağdur durumdalar. Bu konunun takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

Olayın medyaya yansımasının ardından hastane aranarak sağlık çalışanları ve güvenlik görevlileri tehdit edildi. Kılıç, “Olaydan sonra dışarıdan kişiler tarafından hastane aranıyor ve güvenlik görevlileri için ölüm tehditleri savruluyor. Bu kabul edilemez bir durum. Olayın gerçekleşme şekli, videolarda görüldüğü gibi değil. Hiçbir güvenlik görevlisi durduk yere bir vatandaşa böyle bir muamele gösteremez, hele ki bir gaziye asla böyle bir tavır sergileyemez. Güvenlik görevlileri zan altında kaldı. Olayı doğru şekilde yansıtmak için çaba göstereceğiz ve sendikamız, güvenlik görevlilerinin arkasında duracaktır.” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Pamukkale Üniversitesi Sendika denizli Güvenlik 3.Sayfa Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP