DOLAR 34,1127 0.27%
EURO 38,1065 0.11%
ALTIN 2.860,211,10
BITCOIN 21652051.94179%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Deniz Sıcaklığı 32 Derece: Kızkalesinde Tatilci Yoğunluğu
12 okunma

Deniz Sıcaklığı 32 Derece: Kızkalesinde Tatilci Yoğunluğu

ABONE OL
Ağustos 20, 2024 07:56
Deniz Sıcaklığı 32 Derece: Kızkalesinde Tatilci Yoğunluğu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin’in gözde turizm merkezlerinden Kızkalesi, sıcak hava ve deniz sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde tatilcilerle dolup taşıyor.

32 dereceye ulaşan deniz sıcaklığı, tatilcilerin özellikle sabah ve öğleden sonra serinlemek için suya girmelerine sebep oluyor. Tatilcilerin denizde oluşturduğu yoğunluk, havadan çekilen görüntülerde net bir şekilde görülüyor.

Akdeniz’in incisi Kızkalesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinde yer alan Korykos Antik Kenti’nin önemli bir parçası. Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen tatilciler, bu tarihi ve doğal güzelliği bir araya getiren bölgeyi ziyaret ediyor.

Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, Temmuz ayından itibaren yoğun bir sezon geçirdiklerini ve otellerin doluluk oranlarının yüzde 50 ile 70 arasında değiştiğini belirtiyor. Özellikle Fransa ve İngiltere’den gelen gurbetçilerin yoğun ilgisi dikkat çekiyor. Eylül ayı için de rezervasyonlar alındığını ifade eden Öztop, son 50 yılın en sıcak Temmuz ayını geçirdiklerini söylüyor.

Tatilciler, özellikle öğle saatlerinde güneşin yakıcı etkisi nedeniyle 12.00 ile 15.00 arasında denize girmekten kaçınıyor. Ancak sabah erken saatlerde ve akşam saatlerinde denizin tadını çıkarıyorlar.

Rusya’dan ailesiyle birlikte tatile gelen Svetlana Nizhnik, internette yaptığı araştırmalar sonucunda Kızkalesi’ni seçmiş. Bölgeyi muazzam bir yer olarak değerlendiren Nizhnik, gelmek isteyen herkese Kızkalesi’ni tavsiye ediyor.

Kızkalesi’nin adına yakışır şekilde güzel bir yer olduğuna değinen İsmet Özdemir, denizin ve insanlarının güzelliğini vurguluyor. Okulların açılmasına kısa bir süre kala ailesiyle birlikte tatile gelen çocuklarda, arkadaşlarıyla denizde keyifli vakit geçiriyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kızkalesi Türkiye Mersin Tatil Hava Durumu Turizm Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP