DOLAR 33,9994 -0.19%
EURO 38,0675 0.4%
ALTIN 2.830,010,98
BITCOIN 21616084.39551%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Dededen Toruna Lezzet: 64 Yıldır Köfte Servisi
10 okunma

Dededen Toruna Lezzet: 64 Yıldır Köfte Servisi

ABONE OL
Eylül 18, 2024 08:48
Dededen Toruna Lezzet: 64 Yıldır Köfte Servisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yer alan, dededen kalma köfte ocağı, 71 yaşındaki İlhan Haftacı tarafından 64 yıldır hizmet vermektedir. Haftacı, mesleğine ilk günkü heyecanla bağlı kalarak her gün tezgahının başına geçmektedir.

1953 yılında İzmit’te, iş yerinin üzerindeki evde doğan Haftacı, 7 yaşındayken ilk kez babasına köfte ocağında yardım etmeye başladı. Askerlik görevini tamamladıktan sonra babasından dükkanı devralan Haftacı, dedesinin tarifini kullanarak yıllarca İzmitlilere köfte sunmuştur.

Müşterilerine verdiği değer ve işine olan sevgisiyle tanınan Haftacı, 2023 yılında “Yılın Ahisi” seçildi. İlhan Haftacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işletmenin dedesi Hüseyin Haftacı tarafından 1938 yılında kurulduğunu, daha sonra babasına ve sonrasında kendisine geçtiğini söyledi. Dördüncü kuşak olan oğlu İlcan ile birlikte dükkanı işletmeye devam ettiklerini belirten Haftacı, yıllardır aynı lezzette köfte servis ettiklerini vurguladı.

Haftacı, babasının kendisine her zaman paradan önce müşteri memnuniyetini öğütlediğini hatırlatarak, “Önce insanları memnun edeceksin, hiçbir zaman ‘Çok kazanayım’ derdinde olmadık. Ne kadar zorluk çekersek de müşterinin menfaatini düşünmek zorundayız.” dedi. Dedesinden bu yana köftelerinin lezzetinin hiç değişmediğini vurgulayan Haftacı, “Müşteri 20 yıl sonra da gelse köftenin lezzeti aynı. Bunu müşterilerin kendisi söylüyor. ’20 yıl evvel geldim yedim, aynı lezzet aynı şekilde devam ediyor.’ diyor.” diye ekledi.

İlhan Haftacı, mesleğe 7 yaşında başladığını anlatırken, “Tezgah benden büyük, ben dünyada yokken yapılmış. Kendimi bildim bileli de bunun karşısındayım. Köfte çevirmek için sandalyeyi çekip diz kırıyordum. Sandalyeden çiftli kasanın üstüne düştük. Çiftli kasadan parke taşına, parke taşından mermere. Hem okuyordum hem geliyordum. Sabahçıysam öğlen okuldan çıkıp servise yetişiyordum. Öğlenciysem sabah geliyordum, dükkanda hazırlık yapıyordum. Askerden geldikten sonra tamamen burada devam ettim. Mesleğimi seviyordum, o yüzden okumadım zaten. Severek yaptım. Şimdi dördüncü kuşak oğlumla çalışıyoruz. Ben sabah gelip köfteyi yapıyorum, ben yoksam oğlum yapıyor.” dedi.

İşini zevkle yaptığını dile getiren Haftacı, “O zevk, o sevgi olmasa zaten gelip çalışmazsın, yapamazsın. Sevgi olmadan bir şey olmuyor. İnsanları seviyoruz, hizmet etmek mutluluk veriyor bize. Gitsem de bir yerde duramıyorum. Allah rızık verdikçe devam edeceğiz. Oğlum da inşallah devam edecek. Onun arkasından gelenler de artık eder etmez bilmiyoruz.” şeklinde konuştu. Haftacı, çocukluk yıllarından beri gelen müşterilerinin de olduğunu, bazılarının dededen toruna üç, dört kuşaktır köfte yemeye geldiğini sözlerine ekledi.

Yerel Haberler Kültür Sanat Gastronomi kocaeli Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP