DOLAR 34,1507 0.06%
EURO 38,2341 0.11%
ALTIN 2.873,67-0,04
BITCOIN 21702270.32644%
İstanbul
23°

AÇIK

05:21

SABAHA KALAN SÜRE

Darende’de Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi
14 okunma

Darende’de Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 10:48
Darende’de Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

71. Geleneksel Darende Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali kapsamında Malatya’nın Darende ilçesinde bir yöresel yemek yarışması düzenlendi. Belediyeye ait sosyal tesislerde gerçekleşen yarışmada 38 çeşit yemek, alanında uzman şefler ve gurmeler tarafından titizlikle değerlendirildi.

Yarışmanın başlangıcında Belediye Başkanı Alican Bozkurt yaptığı konuşmada, festivalin bir parçası olan yarışmaya katılan ev kadınlarına gösterdikleri özveri ve emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Darende’nin zengin yemek kültürüne vurgu yapan Bozkurt, bu toprakların bereketli mahsullerinden çıkan tahıl ve sebzelerle hazırlanan lezzetli yemeklerin, bölgeye özgü benzersiz bir mutfak kültürü oluşturduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından yarışmacılar, hazırladıkları 38 çeşit yöresel yemeği jüri üyelerinin beğenisine sundu. Ev kadınlarının ustalıkla hazırladığı, birbirinden lezzetli bu yemekler, sunum, tat ve yapılış şekillerine göre puanlandı.

Yoğun bir rekabetin yaşandığı yarışmada, yüksük çorbası ile Ayşegül Yağan birincilik ödülünü kazandı. İçli köfte ile Emine Apan ikinci, cevizli kömbe ile Ayşe Kocamemik ise üçüncü sırada yer aldı.

Dereceye giren yarışmacılara protokol tarafından altın, plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Darende malatya Yemek Festival Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP