DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2149327-0.02581%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Dağlardaki Şifa Deposu Kuşburnu Yoğun Talep Görüyor
10 okunma

Dağlardaki Şifa Deposu Kuşburnu Yoğun Talep Görüyor

ABONE OL
Eylül 5, 2024 08:45
Dağlardaki Şifa Deposu Kuşburnu Yoğun Talep Görüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yozgat’ın dağlarında yetişen kuşburnu, hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bu doğal şifa deposu, yoğun talep görüyor ve vatandaşlar kış hazırlıkları için kuşburnunu topluyor.

Çekerek ilçesindeki vatandaşlar, dağlık alanlarda olgunlaşmış kuşburnu meyvelerini özenle topluyor. Dikenli dallar arasından geçen zorlu bir yolculuk sonrası toplanan kuşburnu, C vitamini açısından zengin bir kaynak. Bu değerli meyvelerden marmelat, reçel ve çay yapılarak kış boyunca tüketiliyor.

Yöre halkı, kuşburnunun birçok hastalığa iyi geldiğine inanıyor. Özellikle kış aylarında, öksürük ve gribal enfeksiyonları iyileştirme özelliği ile alternatif tıpta sıkça tercih ediliyor.

Ankara’dan tatile gelen Ramazan Gül, kuşburnunun faydalarını anlatıyor: “Kuşburnu gut hastalığına iyi geliyor, idrar söktürücü ve ateş düşürücü özellikleri var. Yazın arkadaşımla birlikte doğayı geziyoruz, piknik yapıp kuşburnu topluyoruz. Evde kuşburnu çayı yapıp içiyoruz, reçelini yapıyoruz. Dışarıdan satın almaktansa kendimiz toplamayı tercih ediyoruz.” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Öksürük Sağlık Güncel Yozgat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP