DOLAR 34,2307 0.12%
EURO 37,3224 0.29%
ALTIN 2.951,370,85
BITCOIN 23066262.58545%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

15:58

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan Kılıçdaroğlu’na ‘Gazi Meclis’ tepkisi
8 okunma

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan Kılıçdaroğlu’na ‘Gazi Meclis’ tepkisi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “FETÖ’nün sözcülüğüne soyunanların bu Meclise gazi Meclis demelerini beklemek hayaldir. Ey yüce milletimiz şahit olun. Senin temsilcilerinin içerisinde bulunduğu, üzerine bombalar yağmış bir Meclise gaziliği yakıştırmayan bir genel başkanın size vadettiği ancak 'siyaset üstü dostları tarafından mandacılıkla yönetilen' bir ülke olabilir” dedi.

ABONE OL
Ekim 16, 2024 08:39
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan Kılıçdaroğlu’na ‘Gazi Meclis’ tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2023 Bütçesi’nin Genel Kurul’da görüşülmesi sırasında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, muhalefetin yönelttiği eleştiri ve sorulara Hükümet adına cevap verdi. Muhalefet partilerinin bütçe hakkındaki eleştirilerine esprili bir dille yanıt veren Oktay, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülkeye “iki gözünü birden kapatmış bir halde baktığını” ve dolayısıyla olumlu gelişmeleri göremediğini belirtti. Oktay, Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne “gazi meclis” dememesini de eleştirerek, bunun FETÖ’nün sözcülüğüne soyunmak olduğunu söyledi. Oktay, “Ey yüce milletimiz; şahit olun. Senin temsilcilerinin içerisinde bulunduğu, üzerine bombalar yağmış bir Meclis’e gaziliği yakıştıramayan bir Genel Başkanın size vadettiği ancak, siyaset üstü dostları tarafından mandacılıkla yönetilen bir ülke olabilir mi?” diyerek Kılıçdaroğlu’na sert bir şekilde yüklendi.

Oktay, muhalefet partilerinin eleştirilerinin içi boş olduğunu savunarak, hükümetin ülkeyi her alanda “toмурчукlandırmak” için çalıştığını, eserleri, projeleri ve yatırımlarıyla konuştuğunu vurguladı. “Veda dediniz ya şarkı sözleriyle hem de. Her zaman olduğu gibi ‘bu bir veda değil bir fatihadır’ diyoruz. Elveda değil, ‘Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda’ diyoruz. Veda makamında olan sizsiniz.” diyen Oktay, muhalefetin “size yine hüsran, size yine hasret var, Size yine esmer günler düştü eyvah.” diyerek 20 yıldır halkın teveccühünü kazanan Cumhur İttifakı’nın “aynı bedende can gibi” olduğunu ve halktan kopmayacağını söyledi.

Oktay, muhalefetin geçmişte kalmış politikalar özlemini taşıdığını belirterek, hükümetin ise dijital dönüşüm, uzay egemenliği ve siber vatan gibi konulara odaklandığını belirtti. 6’lı Masa’nın anayasa değişikliği teklifine atıfta bulunan Oktay, “Cumhurbaşkanı adayı diye bir vesayetçi aradığınızı da biliyoruz. Güçlendirilmiş değil küflendirilmiş sistem önerilerinizle bu millete geri adım attıramayacaksınız.” dedi. Oktay, “Biz Cumhur İttifakı deriz arkasına tutup eş anlamlısı; Millet İttifakı kavramına sığınırsınız, biz adını ‘Türkiye Yüzyılı’ koyduğumuz vizyon programımızı açıklarız, arkasına ‘İkinci Yüzyıl’ diye bir toplama taslak piyasaya sürersiniz” diyerek muhalefetin programını eleştirdi.

Kılıçdaroğlu’nun “Bay Kemal” demeyi tercih ettiğini belirten Oktay, bu durumun “Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakı’na olan bu gizli hayranlığınız halis mi?” sorusunu gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu’nun eskiden Erdoğan’a hayran olduğunu itiraf ettiğini savunan Oktay, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ülkeye hız, esneklik ve etkinlik kazandırdığını ve Türkiye’yi küresel bir güç haline getirdiğini belirtti. Özellikle salgın ve doğal afetlere karşı alınan hızlı önlemlerin ve dış politika başarısının yeni sistemin getirdiği avantajlardan kaynaklandığını vurguladı.

Oktay, ekonomik verileri paylaşarak, otomobil satışlarında, beyaz eşya satışlarında ve reel kesim güven endeksinde artış olduğunu ve 2022 yılında reel GSYH büyümesinin yüzde 5 seviyesinde gerçekleşeceği öngörüsünü dile getirdi. Oktay, 2022 yılında ihracatın 250 milyar doları, ithalatın ise 331,1 milyar dolara ulaşacağını belirtti.

HDP’nin 2023 bütçesini “savaş bütçesi” olarak nitelemesine, Oktay, Türkiye’nin terörle mücadele etmek zorunda olduğunu ve terörün önlenmesi için kaynak ayrıldığını açıkladı. “Terörle Kürt düşmanlığını özdeşleştirmenin, Kürtlere yapılan en büyük ihanet olduğunu” kaydeden Oktay, belediyelerden bahsederek, kayyumların kamu kaynaklarının PKK/YPG’ye gitmesini engellediğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu ve kara para iddialarına “ispat et” çağrısı yapan Oktay, varlık barışı uygulamalarının sadece bildirim ve beyana konu edilen varlıklar için vergi incelemesinden muaf tutulmasını sağladığını belirtti. Oktay, varlık barışıyla ilgili iddiaların “ortağı bulandırmak” amacıyla ortaya atıldığını ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve bakanlarının uyuşturucuyla ilişkili olduğuna dair bir bilgi veya bulgunun olmadığını söyledi.

Oktay, Kur Korumalı Mevduat (KKM) eleştirilerine, KKM’nin bütçeye maliyetinin azaldığını ve kasım ayında bütçeden herhangi bir aktarım yapılmadığını açıkladı. Borçlanma ve faiz ödemeleri konusunda da “temelsiz yorumlar” yapıldığını ifade eden Oktay, faiz harcamalarının milli gelire oranının 2002 yılından günümüze kadar azaldığını vurguladı.

CHP’nin kabine üyelerini eleştirmesine, Oktay, “100’üncü yılın bütçesiyle, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına, ‘Türkiye Yüzyılı’na güçlü bir başlangıç yapıyoruz.” diyerek yanıt verdi. “Senin tüm kadrolarına da, atadığın 70 kişilik toplama danışmanlarının tamamına da açıkça meydan okuyoruz.” diyen Oktay, Türkiye Yüzyılı’nın sağlık, ulaştırma, eğitim ve şehircilik alanlarında önemli gelişmeler getireceğini söyledi.

Oktay, CHP’lilerin yurt dışına çıkarken eroinle yakalanan eski diplomat Veysel Filiz ile olan fotoğrafını Genel Kurul’da göstermesine ilişkin olarak, Filiz’i tanımadığını ve herhangi bir irtibatının olmadığını belirtti. Oktay, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’e AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç’a küfür ettiği gerekçesiyle verilen “kınama” cezasını da destekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP