DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2152534-0.43039%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

16:28

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diploma polemiğini bitirecek sözler: 1981’de buradan mezun oldum, gururluyum
15 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diploma polemiğini bitirecek sözler: 1981’de buradan mezun oldum, gururluyum

ABONE OL
Eylül 14, 2024 07:47
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diploma polemiğini bitirecek sözler: 1981’de buradan mezun oldum, gururluyum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi’nin yeni açılan Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nin 1. ve 2. etap binalarının açılış töreninde bir konuşma yaptı.

“BURADAN MEZUN OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Erdoğan, her seçim döneminde tartışma konusu olan diploma meselesine değinerek, “Bugün ayrı bir heyecan duyuyorum. Marmara Üniversitesi’nin bu muhteşem külliyesinin açılışını yapmak benim için büyük bir mutluluk. 1981 yılında Marmara Üniversitesi’nden mezun oldum. Siyasi hayatım boyunca aldığım fahri doktora ünvanları arasında en anlamlısı 2013 yılında üniversitemden aldığım unvandır. Marmara Üniversitesi’nden mezun olmaktan büyük gurur duyuyorum.” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı önemli noktalar şöyle:

“Bu külliye, bir zamanlar askeri kışla olan bir alan üzerinde inşa edildi. Bu bölgenin parmakla gösterilecek bir eğitim alanı olması için büyük çaba sarf ettik. Marmara Denizi’ne hakim konumdaki külliyenin ilk etabı 2021 yılında tamamlandı. Külliyenin iki etabında mühendislik ve eğitim fakültesi, siyasi bilgiler fakültesi, hangarlar, öğrenci merkezleri gibi önemli birimler bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diploma polemiğini bitirecek sözler: 1981'de buradan mezun oldum, gururluyum

“ÜNİVERSİTEMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bu 12 milyarlık yatırım, Türkiye’nin bilim hedeflerine ulaşmasında önemli bir adım. Şehrimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Külliyenin inşasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 141 yıllık köklü tarihinde Marmara Üniversitesi’nin yanında olmaya devam edeceğiz. Dünyanın 198 farklı ülkesinde 340 bin öğrencimiz var. Öğrencilerimizin yüzde 95’i kendi imkanlarıyla okuyor. Misafir öğrencilerimizin ülkemize katkısı 3 milyar dolar civarında. Bu, ülkemiz için büyük bir övünç kaynağı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diploma polemiğini bitirecek sözler: 1981'de buradan mezun oldum, gururluyum

‘IRKÇI FAŞİZM KONUSU SÜREKLİ KAŞINIYOR”

Son dönemde nefret söylemlerinin arttığını belirten Erdoğan, “Bir nefret dalgası oluşturulmak isteniyor. Kimseyi rengine, diline göre ayırmadık. Muhalefet adayının nefret siyaseti karşısında yanındaki hiç kimse tek bir cümle kuramadı. Irkçı faşizm konusu sürekli kaşınıyor. Irkçılığın ve yabancı düşmanlığının bayraktarı oldular. Irkçılık adı altında Türk-İslam düşmanlığı yapılmaktadır. Irkçılık sosyal medyada hızla yayılıyor.

“DARBELERİN BEDELİNİ MİLLETİMİZ ÖDEDİ”

Asırlar boyunca üç kıtada ve yedi iklimde hükümranlık kurmasına rağmen tarihinde sömürgecilik ayıbı olmayan bir devletiz. Gençlerimizi birbiri ile kırdıranlar aynı kaynaklardı. Türkiye’nin böyle bir tuzağa düşmemesi için çok dikkatli olduk. Bizim karşılaştığımız sıkıntıları gençlerimizin yaşamasını engellemek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Darbelerin bedelini milletimiz ödedi.”

GEZİ OLAYLARI SEBEBİYLE ÖZÜR DİLEYECEK Mİ?

CHP lideri Özgür Özel’in “Ben Dilruba adına söylediği sözlerden alınmış kötü hissetmiş kim varsa özür dilerim. Şimdi sıra Erdoğan’da. Ağzıma alamayacağım ifadelerle Gezi’ye katılanlara ‘sürtük’ dedi. Şimdi Erdoğan da onlardan özür dilesin” sözlerine cevap veren Erdoğan, “Gezi olayları çok katmanlı bir senaryonun parçası olduğunu anlayacaktır. Biz bunları meşru eylem olarak göremeyiz. Birileri çıkıyor sapla samanı karıştırarak gündeme getiriyor. Kendilerince bir özür bahsi açıyorlar. 11 sene olsa da samimi nedamet cümlelerine ihtiyaç vardır. Gezi olayları sebebiyle çıkıp özür dilemesi gereken birileri varsa bunlar tabii ki demokrasiyi ve milli iradeyi savunanlar değildir. Bu hadisede asıl özeleştiri vermesi gerekenler, haftalarca sokakları ateşe, kaosa, gerileme, kargaşaya boğanlardır. Asıl öz eleştiri vermesi gerekenler haftalarca sokakları kargaşaya boğanlardır. Çıkıp özür dilemesi gerekenler polise saldıranlar, esnafın camını çerçevesini indirenler, Türk ekonomisine milyarlarca dolarlık fatura çıkaranlardır. 81 ilde üniversitemiz var. Yüksek öğrenim imkanını ülkemizin en ücra noktasına kadar taşıdık” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP