DOLAR 34,2888 0.15%
EURO 37,1868 0.05%
ALTIN 3.003,52-0,26
BITCOIN 23348641.30088%
İstanbul
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

15:48

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle Mücadelemizi Tüm İmkanları Kullanarak Çok Boyutlu Bir Şekilde Sürdürüyoruz, Sürdüreceğiz
10 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle Mücadelemizi Tüm İmkanları Kullanarak Çok Boyutlu Bir Şekilde Sürdürüyoruz, Sürdüreceğiz

ABONE OL
Ekim 25, 2024 08:56
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle Mücadelemizi Tüm İmkanları Kullanarak Çok Boyutlu Bir Şekilde Sürdürüyoruz, Sürdüreceğiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(ANKARA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tataristan ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Tusaş’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Saldırının “kat kat fazlasıyla” karşılık bulduğunu ve adli soruşturmanın yanı sıra istihbarat ve güvenlik birimlerinin de kapsamlı bir şekilde çalıştığını belirtti. Erdoğan, terörle mücadelelerinin “uhdemizde bulunan tüm imkanları kullanarak, çok boyutlu bir şekilde sürdürüleceğini” vurguladı.

Erdoğan ayrıca, saldırının “Suriye’den bir sızma hareketi şeklinde gerçekleştiğini” belirterek, “tüm gece boyunca 40 ayrı noktaya operasyonlar” yapıldığını duyurdu. Saldırıya ilişkin değerlendirmesinde, 5 şehit ve yaralıların olduğunu belirten Erdoğan, “Tusaş’ın Kahramankazan’daki yerleşkesine yapılan hain terör saldırısında şehit olan 5 kardeşimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye’nin huzuru, güvenliği, savunması için çalışan TUSAŞ ailesine ve aziz milletimize geçmiş olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, saldırının zamanlaması ile ilgili “TUSAŞ gibi güzide bir kuruluşumuzun seçilmiş olması manidardır. Teröristler sadece bir kuruluşu değil, Türkiye’nin huzur ve güvenliğini hedef almışlardır.” diyerek, “hainlere inat daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz” mesajını verdi.

Saldırıyla ilgili olarak, iki teröristin ölü olarak ele geçirildiğini ve “kadın teröristin kendi kendini öldürdüğünü” belirten Erdoğan, “terörün karanlık ve kanlı gölgesinin ülkemizin üzerinden tamamen çekildiği, aydınlık, huzurlu, güvenli bir Türkiye’yi inşa etme hedefimize mutlaka ulaşacağız. Savunma sanayimiz inşallah bunun amiral gemisi olacaktır.” dedi.

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinin ardından Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme konusunda yeni bir gelişme beklenip beklenmeyeceği sorusuna ise, “Biz, sürecin en başından bu yana hep Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasından ve komşumuzda kalıcı, adil, kapsayıcı bir barış ve huzurun tesisinden yana olduğumuzu vurguluyoruz. Terör örgütleriyle ayrımsız mücadele anlayışımızda sınırlarımızı korumanın yanında bu tutumumuzun da payı vardır. Bölgemiz bir ateş çemberine dönmüş durumda ve her geçen gün maalesef bu çember daralıyor. Suriye yönetiminin Türkiye ile samimi ve gerçekçi bir normalleşmenin kendilerine sağlayacağı faydaları anlayarak adımlarını ona göre atması temel beklentimizdir.  Umarım önümüzdeki dönemde bu konuda yapıcı bir adım görür ve Türkiye-Suriye normalleşmesini inşa ederiz.” şeklinde yanıt verdi.

“Sayın Putin’e, Beşar Esad’ın bizim çağrımıza vereceği cevabın temini noktasında bir adım atması çağrımız oldu. Sayın Putin, Esad’a bu adımı atması için herhangi bir çağrıda bulunur mu? Onu da zamana bırakıyoruz.” diyerek sözlerini tamamlayan Erdoğan, Suriye’deki istikrarsızlığın terör örgütlerini ve “kirli emelleri olanları” bölgeye çektiğini ve “o bataklığı kurutup gül bahçesine çevirmenin” gerekliliğini vurguladı.

(Sürecek)

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kahramankazan Tataristan Diplomasi Güvenlik Savunma Ankara Suriye Güncel Kazan TUSAŞ Terör

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP